ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Κυνήγι μαγισσών» - Στρέφονται εναντίον Αριστοτέλους και Δημητρίου - «Εξαπέλυσαν» ποινική έρευνα

«Κυνήγι μαγισσών» - Στρέφονται εναντίον Αριστοτέλους και Δημητρίου - «Εξαπέλυσαν» ποινική έρευνα

Μετά τον διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα για τη διερεύνηση ισχυρισμών χρήσης κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές, η Αστυνομία διεξάγει και ποινική ανάκριση εναντίον της διευθύντριας των κεντρικών φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου για δήθεν διαρροή «απόρρητης» ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά θα φαγωθεί από το σύστημα»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του αρχηγείου Αστυνομίας, ξεκίνησε ποινική έρευνα εναντίων των δύο γυναικών για διαρροή απόρρητης ενημέρωσης που αφορά τις δυνατότητες του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, ώστε να κάνει και συλλογή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που δεν θα περιοριζόταν μόνο στους κρατούμενους.

Δύο καταγγελίες από παραπονούμενους

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline αρμόδια πηγή, η Αστυνομία καθήκοντος προχώρησε στη διερεύνηση δύο καταγγελιών που υποβλήθηκαν στις 15 Ιουλίου από δύο παραπονούμενους σχετικά με ένα έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του εγχώριου Τύπου στις 13 Ιουλίου.

Στη βάση των καταγγελιών διερευνάται ποινική υπόθεση για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος περί διαβαθμισμένους εγγράφου νόμο και τον νόμο περί προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ερωτηθείς εάν η έρευνα στρέφεται εναντίον της κα. Αριστοτέλους, η ίδια αστυνομική πηγή αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι ήδη ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης ενώ σύντομα θα κληθούν και άλλα άτομα για καταθέσεις.

Τι αναφέρει το πολύκροτο mail

Όπως ξεκαθαρίζει ο «Πολίτης», πρόκειται για ένα μη διαβαθμισμένο και ανυπόγραφο mail της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει το σύστημα και το οποίο ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας.

Στο υπό αναφορά mail, σημειώνεται πως: «η απενεργοποίηση λειτουργεί εντός των κοινόχρηστων χώρων των Κεντρικών, όπως parking, Φυλακισμένα Μνήματα, διαδρόμους κίνησης οχημάτων, κεντρική πύλη, Σχολή Δεσμοφυλάκων που γειτνιάζει με τη βρετανική πρεσβεία, και δεν επικεντρώνεται μόνο εντός των πτερυγών που βρίσκονται οι κρατούμενοι. Συνεπώς, οι συσκευές των παρευρισκομένων πολιτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και αξιωματούχων σε αυτούς τους χώρους επηρεάζονται. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σύστημα θα συλλέγονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους.

Απορίας άξιον

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που αναφέρονται στο mail ήταν ήδη γνωστά πριν τη δημοσίευσή του. Άλλη εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το πρόσφατο παρελθόν επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου και την αντίστοιχη απάντηση από τις Κεντρικές Φυλακές στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top