Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά θα φαγωθεί από το σύστημα»

Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά θα φαγωθεί από το σύστημα»

Λύπη εκφράζουν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου για το απόρρητο έγγραφο το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «πρόκειται για μη διαβαθμισμένο ως απόρρητο ηλεκτρονικό μήνυμα ιδιωτικής εταιρείας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκ μέρους των πελάτιδων μας κκ Άννας Αριστοτελους και Αθήνας Δημητρίου δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Είναι μετά λύπης μας που διαπιστώνουμε ότι το «φάγωμα» της Διεύθυνσης των Φυλακών συνεχίζεται αδυσώπητα και ανελέητα. Μετά την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» για το διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών για έναρξη ποινικής έρευνας στις φυλακές για διάπραξη ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος, ενώ εκκρεμεί η πρώτη έρευνα που διεξάγεται από τον κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και η οποία θα τελειώσει στις 5 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε τώρα και νέα ποινική ανάκριση εναντίον τους, αυτή τη φορά από την ίδια την Αστυνομία, για δήθεν κυκλοφορία απορρήτου εγγράφου το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης στις 12 Ιουλίου. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για μη διαβαθμισμένο ως απόρρητο ηλεκτρονικό μήνυμα ιδιωτικής εταιρείας, ημερομηνίας 12/7/2022 με το οποίο διευκρινίζετο η εμβέλεια του συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, όπου ουσιαστικά ολόκληρο το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου είχε αποκαλυφθεί στην αλληλογραφία η οποία είχε ανταλλαγεί μεταξύ των πελάτιδων μας και της Υπουργού Δικαιοσύνης και η οποία είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Φιλελεύθερος προηγουμένως σε σχέση με το σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές. Η αλληλογραφία επιβεβαίωνε ότι το προτεινόμενο από την Υπουργό σύστημα θα παρακολουθούσε όχι μόνο τα τηλέφωνα των φυλακισμένων αλλά και πολλών άλλων προσώπων όπως πχ δικηγόρων, προσωπικού των φυλακών, προσώπων που διαμένουν κοντά στις φυλακές κλπ,, το οποίο συνιστά έκδηλη παρανομία και εκτροπή από τα συνταγματικά θέσμια. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο διορισμός των τεσσάρων ποινικών ανακριτών όσο και η νέα ποινική ανάκριση από την Αστυνομία γίνεται, παρά τις οποιεσδήποτε δικαιολογίες περί του αντιθέτου, επειδή οι πελάτιδες μας δυστυχώς τόλμησαν να υποβάλουν επίσημα παράπονο για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας.

Επίσης διερωτόμαστε γιατί ακόμα και μετά τη δική μας δήλωση πως τα όσα προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα επρόκειτο για μαρτυρικό υλικό που οι πελάτιδες μας παρέδωσαν στον ποινικό ανακριτή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ωςέναυσμα για τον διορισμό των ανακριτών, δεν διατάχθηκε οποιαδήποτε έρευνα και δεν επιδείχθηκε ο ίδιος υπέρμετρος ζήλος για τάχιστη διερεύνηση μια τέτοιας σοβαρής διαρροής, το οποίο αναμφίβολα υποσκάπτει το κράτος δικαίου.

Το μήνυμα το οποίο δίνεται προς όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι σαφές: Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι πελάτιδες μας, οι οποίες πριν από δυο μήνες και πριν την υποβολή της καταγγελίας τους έπαιρναν τα εύσημα σχεδόν από όλους για την εργασία που επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ειδικότερα από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πληρώσουν το τίμημα του θάρρους και της τόλμης την οποία επέδειξαν με την υποβολή της σχετικής καταγγελίας για διαφθορά και διαπλοκή.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, μετά τον διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα για τη διερεύνηση ισχυρισμών χρήσης κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές, η Αστυνομία διεξάγει και ποινική ανάκριση εναντίον της διευθύντριας των κεντρικών φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου για δήθεν διαρροή «απόρρητης» ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του αρχηγείου Αστυνομίας, ξεκίνησε ποινική έρευνα εναντίων των δύο γυναικών για διαρροή απόρρητης ενημέρωσης που αφορά τις δυνατότητες του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, ώστε να κάνει και συλλογή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που δεν θα περιοριζόταν μόνο στους κρατούμενους.

Δύο καταγγελίες από παραπονούμενους

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline αρμόδια πηγή, η Αστυνομία καθήκοντος προχώρησε στη διερεύνηση δύο καταγγελιών που υποβλήθηκαν στις 15 Ιουλίου από δύο παραπονούμενους σχετικά με ένα έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του εγχώριου Τύπου στις 13 Ιουλίου.

Στη βάση των καταγγελιών διερευνάται ποινική υπόθεση για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος περί διαβαθμισμένους εγγράφου νόμο και τον νόμο περί προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ερωτηθείς εάν η έρευνα στρέφεται εναντίον της κα. Αριστοτέλους, η ίδια αστυνομική πηγή αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι ήδη ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης ενώ σύντομα θα κληθούν και άλλα άτομα για καταθέσεις.

Τι αναφέρει το πολύκροτο mail

Όπως ξεκαθαρίζει ο «Πολίτης», πρόκειται για ένα μη διαβαθμισμένο και ανυπόγραφο mail της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει το σύστημα και το οποίο ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας.

Στο υπό αναφορά mail, σημειώνεται πως: «η απενεργοποίηση λειτουργεί εντός των κοινόχρηστων χώρων των Κεντρικών, όπως parking, Φυλακισμένα Μνήματα, διαδρόμους κίνησης οχημάτων, κεντρική πύλη, Σχολή Δεσμοφυλάκων που γειτνιάζει με τη βρετανική πρεσβεία, και δεν επικεντρώνεται μόνο εντός των πτερυγών που βρίσκονται οι κρατούμενοι. Συνεπώς, οι συσκευές των παρευρισκομένων πολιτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και αξιωματούχων σε αυτούς τους χώρους επηρεάζονται. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σύστημα θα συλλέγονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους.

Απορίας άξιον

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που αναφέρονται στο mail ήταν ήδη γνωστά πριν τη δημοσίευσή του. Άλλη εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το πρόσφατο παρελθόν επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου και την αντίστοιχη απάντηση από τις Κεντρικές Φυλακές στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία. 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemoanline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top