ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την εργοδοτική πλευρά - Συνέχεια με συντεχνίες

Κατώτατος μισθός: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την εργοδοτική πλευρά - Συνέχεια με συντεχνίες

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου με την εργοδοτική πλευρά αναφορικά με τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ανέλυσαν τις θέσεις τους και συζήτησαν τα διάφορα ζητήματα με τον Υπουργό. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη χωριστή συνάντηση της εργοδοτικής πλευράς με τον Κυριάκο Κούσιο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου ενώ είχε προηγηθεί κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στις 22 Ιουλίου. Ο Υπουργός Εργασίας θα έχει πλέον συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την ερχόμενη Τρίτη 9 Αυγούστου.

«Διάλογος εντός ενός πολύ παραγωγικού κλίματος»

Την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με την πλευρά των εργοδοτών για τον καθορισμό εθνικού κατώτατου μισθού ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ο διάλογος θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και με το συνδικαλιστικό κίνημα στις 9 Αυγούστου για να μπορέσει να ποβληθεί η πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των εργοδοτών, ο κ. Κούσιος ανέφερε πως ο διάλογος έγινε εντός ενός πολύ παραγωγικού κλίματος και ευχαρίστησε τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη συμβολή τους στις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις.

«Ευελπιστώ πως και μετά και αυτόν τον κύκλο διαβουλεύσεων θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και με το συνδικαλιστικό κίνημα στις 9 Αυγούστου για να μπορέσουμε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί να υποβάλλουμε την πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον εθνικό κατώτατο μισθό», συμπλήρωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, αρκέστηκε να δηλώσει στο ThemaOnline ότι κατά τη συνάντηση «συνεχίστηκε η διαβούλευση». Ερωτηθείς εάν προέκυψαν οι οποιεσδήποτε συγκλίσεις απάντησε ότι «μόνο ο Υπουργός Εργασίας έχει ξεκάθαρη εικόνα».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, δήλωσε στη σελίδα μας πως νεότερα για τον κατώτατο αναμένεται να έχουμε τον Σεπτέμβρη ξανά μετά από κοινή συνάντηση των εμπλεκομένων που τροχοδρομείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top