ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορισμοί, εγκρίσεις και σχέδια - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Διορισμοί, εγκρίσεις και σχέδια - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Συνήλθε σήμερα (31/8) το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή του Σχεδίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Υγείας του Κράτους του Ισραήλ για την περίοδο 2022-2027 στον τομέα της υγείας και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να το υπογράψει.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μεταβίβαση εξουσιών του Φορέα Τρίτης Ηλικίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας. Η σύσταση του Φορέα Τρίτης Ηλικίας εγκρίθηκε με προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό καθολικής επιδότησης ιδρυματικής φροντίδας ποσού ύψους 745 ευρώ μηνιαίως στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας. Η παροχή ιδρυματικής φροντίδας πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και δεδομένα στη βάση της γενικής αρχής ότι, κάθε άτομο το οποίο διαμένει σε στέγη έχει ανάγκη ιδρυματικής φροντίδας ανεξαρτήτως της σοβαρότητας των κινητικών δυσκολιών του.

Εγκρίθηκαν ως μέρος της Δήλωσης Πολιτικής τα Σχέδια των Πολεοδομικών Ζωνών των Διοικητικών Περιοχών που εμπίπτουν στη Χωροταξική Περιοχή VII της Επαρχίας Λευκωσίας και περιλαμβάνει τις κοινότητες περιοχής Σολέας - Άγιος Θεόδωρος, Γαλάτα, Ευρύχου, Κακοπετριά, Καλιάνα, Κατύδατα, Κοράκου, Ληνού, Φλάσου, Σινά Όρος, Σπήλια (ενορία Αγίου Αντωνίου και ενορία Κουρδάλι) και Τεμβριά.

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το διορισμό της Φρόσως Γεωργίου, στη θέση Εφόρου για σκοπούς του περί Εγγραφής Οδοντιάτρων Νόμου.

Επίσης διορίστηκε το Οδοντιατρικό Συμβούλιο για την τριετή περίοδο από 28.8.2022 μέχρι 27.8.2025. Το Συμβούλιο αποτελούν: Άντρη Αριστοτέλους, Γιάννος Προκοπίου, Χριστιάνα Πηλαβά, Θωμάς Κούτρας, Νέαρχος Παναγή, Ελευθερία Σαπαρίλλα Σύζινου και Κωνσταντίνος Γκανάιεμ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top