ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσά» τα προϊόντα στις σχολικές καντίνες - «Μπαίνει με το δεξί» η νέα σχολική χρονιά

«Χρυσά» τα προϊόντα στις σχολικές καντίνες - «Μπαίνει με το δεξί» η νέα σχολική χρονιά

Με τη νέα σχολική χρονιά να πλησιάζει όλο και περισσότερο, αισθητά αυξημένες φαίνεται να είναι οι τιμές, σε όλα σχεδόν τα προϊόντα που παρέχουν οι σχολικές καντίνες, υποδεικνύοντας ότι εχτός από τους μαθητές, στα θρανία θα… καθίσει και η ακρίβεια.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα» με την Κατερίνα Αγαπητού, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κυλικειαρχών, κ. Βαγγέλης Μαππουρίδης, αναφερόμενος στις τιμές των προϊόντων είπε πως, «όλα τα προϊόντα που μπορεί να βρει ένας καταναλωτής στα ράφια των υπεραγορών παρουσιάζουν αύξηση στην τιμή, κατά περίπου 25%», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «τα προϊόντα που υπάρχουν στον κατάλογο των κυλικείων έχουν πάρει αύξηση περίπου 10% και κάποια συγκεκριμένα 11%. Δεν μπορεί να καλυφτεί αυτή η αύξηση, με αποτέλεσμα οι κυλικειάρχες να βρίσκονται ενώπιον μιας πολύ δύσκολης οικονομικά σχολικής χρονιάς».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαππουρίδης σημείωσε ότι, «οι κυλικειάρχες δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τις τιμές των προϊόντων που πωλούν στις σχολικές καντίνες αφού πρέπει να πωλούν σύμφωνα με τις τιμές που εκδίδει η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας».

Ωστόσο, συνέχισε, «οι κυλικειάρχες έχουν ζητήσει μια "λογική αύξηση" όπως την χαρακτηρίζει για να μπορέσουν να καλύψουν την διαφορά των προϊόντων τα οποία αγοράζουν από τους προμηθευτές».

«Δυστυχώς η λογική αύξηση που μας έχει δοθεί δεν θα καλύψει αυτή την διαφορά. Και θα έρθουν οι κυλικειάρχες να βάλουν από την τσέπη τους για να καλύψουν αυτή την διαφορά. Διότι δεν μπορούν από μόνοι τους να διαφοροποιήσουν την τιμή για να καλύψουν την διαφορά όπως κάνουν στις υπεραγορές», τόνισε ο κ. Μαππουρίδης.

Οι κυλικειάρχες, πρόσθεσε, «αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Οι ίδιοι θα αρχίσουν την νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τον νέο τιμοκατάλογο που βγήκε από το Υπουργείο Παιδείας και ακολούθως θα αξιολογήσουν την κατάσταση. Αν δούμε εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου ότι τα πράγματα δεν είναι σωστά θα επαναφέρουμε το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαππουρίδη, τα προϊόντα που φαίνεται να καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι, τα προϊόντα αρτοποιίας και ο ηλεκτρισμός ενώ, όσον αφορά τον ηλεκτρισμό, ο κ. Μαππουρίδης σημείωσε ότι, «η αύξηση είναι πέραν του 30% καθώς η μονάδα μέτρησης για τις καντίνες αλλάζει και γυρίζει στο εμπορικό ρεύμα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε ότι, οι καντίνες στις σχολικές μονάδες της μέσης εκπαίδευσης άνοιξαν από χθες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικοί. Σχολιάζοντας δε τις φωνές εκπαιδευτικών για ¨ακριβό καφέ" ο κ. Μαππουρίδης ξεκαθάρισε ότι, «η τιμή του καφέ είναι η ίδια με αυτήν που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια υπηρεσία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top