Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην πρώτη ποινική υπόθεση πολιτογραφήσεων

Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην πρώτη ποινική υπόθεση πολιτογραφήσεων

Στις 4 Νοεμβρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα ανακοινώσει την απόφαση του, κατά πόσον τα εννέα πρόσωπα - εκ των οποίων πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά - είναι ένοχα ή αθώα στην υπόθεση που αφορά σε κατ΄ εξαίρεση πολιτογράφηση αλλοδαπών αιτητών, με βάση το πόρισμα Καλογήρου.

Σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέβησαν σε διευκρινίσεις επί των τελικών αγορεύσεων τους, που έγιναν στις 31 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφασή του, κατά πόσο δηλαδή οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2021 καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή Καλογήρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Η τελευταία πράξη μιας ιστορικής ημέρας γράφτηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι 20 ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (13/10) τη συμφωνία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ειρήνη στη Γάζα.