ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντάλλαξε απόψεις με Μπακογιάννη - Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του στην Αθήνα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντάλλαξε απόψεις με Μπακογιάννη - Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του στην Αθήνα

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο εκσυγχρονισμός της, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Κώστας Μπακογιάννης αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα της ψηφιακής για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Οι επαφές του κ. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν με συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέλυσε στον Έλληνα Υπουργό τις προγραμματικές του θέσεις σε σχέση με το Μεταναστευτικό, που αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία υφυπουργείου.

Μετανάστευσης και στην επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε μεν να μειώσει τα τελευταία χρόνια τις μεταναστευτικές ροές, ωστόσο ακόμα δέχεται τεράστια πίεση, όπως και η Κύπρος, σημειώνοντας πως η ΕΕ θα πρέπει να σταθεί πιο αλληλέγγυα απέναντι στις δύο χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top