ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά σε Οδυσσέα το ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις: «Δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες»

Απαντά σε Οδυσσέα το ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις: «Δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες»

Απάντηση στις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για καθυστέρηση υποβολής συγκεκριμένου φακέλου πολιτογράφησης, δίνει μέσω ανακοίνωσης του το Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία αναφέρει ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε κοινωνικό δίκτυο, που αφορούσε σε αίτημά της για παραχώρηση πρόσβασης σε φάκελο του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά πολιτογράφηση ξένου επενδυτή, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει, πως τόσο προφορικά όσο και γραπτώς, ζητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως τα όποια αιτήματα για παραχώρηση στοιχείων να υποβάλλονται σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ενδουπηρεσιακής αλληλογραφίας, δηλαδή από το Γενικό Ελεγκτή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Αντί αυτού, λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς και με ηλεκτρονικά μηνύματα με λειτουργούς του Υπουργείου, ζητώντας πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάκελο, κάτι το οποίο δεν αποτελεί ορθή πρακτική, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε επανειλημμένα. Σημειώνεται, πως ο Γενικός Διευθυντής έχει νομική ευθύνη για την επεξεργασία και διάθεση των οποιωνδήποτε στοιχείων αφορούν το Υπουργείο, κάτι που επισημάνθηκε ξανά πρόσφατα από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικών Χαρακτήρα.

Παρά το γεγονός πως η πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάκελο δεν ζητήθηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, εντούτοις δόθηκαν οδηγίες να παραχωρηθεί η αιτούμενη πρόσβαση και ακολούθως, θα υπάρξει ξανά γραπτή ενημέρωση του Γενικού Ελεγκτή, ώστε να ακολουθείτε η ενδεδειγμένη διαδικασία αναφορικά με αιτήματα για πρόσβαση σε οποιαδήποτε στοιχεία ήθελε για την άσκηση των συνταγματικών του καθηκόντων.

Διευκρινίζεται, πως ο συγκεκριμένος φάκελος ήταν στη διάθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνάς του, καθώς επίσης εξετάστηκε από τη σχετική Ερευνητική Επιτροπή και δεν υπήρξαν οποιαδήποτε σχόλια ή εισηγήσεις ούτε στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ούτε στην Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top