Επαναβεβαιώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ τη στήριξη για λύση του Κυπριακού

Επαναβεβαιώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ τη στήριξη για λύση του Κυπριακού

Η Βρετανία υποστηρίζει σθεναρά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Ο κ. Χάμοντ, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χάμοντ, αφού ρωτήθηκε για το μελλοντικό ρόλο της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο, είπε ότι «δεν αναζητούμε κάποιον ειδικό ρόλο» και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία».

Επανέλαβε εξάλλου ότι η προσφορά για παράδοση μεγάλου μέρους των εδαφών των Βάσεων στην Κύπρο, στο πλαίσιο μιας λύσης, ισχύει ακόμη.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι το θέμα των εγγυήσεων θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί από τους δύο ηγέτες και «όταν θα έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε επίσης και με το ΗΒ αναλόγως».

Είπε επίσης ότι η συνεργασία με το ΗΒ για τα θέματα ασφάλειας «έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE