ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπύρου για Χριστουγεννιάτικο δώρο: «Οι περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες στην Κύπρο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας»

Σπύρου για Χριστουγεννιάτικο δώρο: «Οι περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες στην Κύπρο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας»

Για πρώτη φορά το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα παραχωρηθεί και σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Πριν λίγες μέρες το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε το Χριστουγεννιάτικο δώρο, μετά από πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση.

Η Άντρη Σπύρου, διαχειρίστρια και ιδρυτής της ομάδας "Μονογονιοί Κύπρος" , μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε τον αγώνα που έκαναν οι μονογονιοί προσπαθώντας με ψήφισμα σε πλατφόρμα να συγκεντρωθούν συμμετοχές-υπογραφές ώστε να συμπεριληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες στις δικαιούχες ευάλωτες ομάδες ληπτών Χριστουγεννιάτικου δώρου από το κράτος.

Μετά την έγκριση και συμπερίληψη των μονογονεϊκών οικογενειών στους δικαιούχους, η κ.Σπύρου με δηλώσεις τις στο ThemaOnline εκφράζει τα συναισθήματα των μονογονιών : « Είναι έντονα τα συναισθήματα του μονογονεϊκού κόσμου για τη "νίκη" μας. Εύχομαι η συμπερίληψη μας στους δικαιούχους φέτος να παραμείνει και τις επόμενες χρονιές. Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Χριστουγεννιάτικο δώρο είναι στα 100 ευρώ και θα δοθεί στις 16 Δεκεμβρίου σε όσους μονογονείς τα εισοδήματα του είναι κάτω από 19.500 ευρώ και οι καταθέσεις τους κάτω από 10.000 ευρώ. Για πρώτη φορά ελέγχονται και οι καταθέσεις.

Σε ερώτηση πως σχολιάζουν οι μονογονιοί το γεγονός ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για το αν κάποιος είναι δικαιούχος ή όχι η κ.Σπύρου απάντησε: «Μικρή μερίδα σε αριθμό εκφράζει την δυσαρέσκεια του σίγουρα. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των μονογονεϊκών οικογενειών ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας, οπότε καλύπτονται από την απόφαση»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top