ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κεντρικές Φυλακές: Πήγαν να… κόψουν το 5G και τώρα λειτουργεί και το 4G – Πλέον λειτουργούν και κινητά παλαιάς τεχνολογίας

Κεντρικές Φυλακές: Πήγαν να… κόψουν το 5G και τώρα λειτουργεί και το 4G – Πλέον λειτουργούν και κινητά παλαιάς τεχνολογίας

Την ώρα που οι Κεντρικές Φυλακές αντιμετωπίζουν σωρεία σοβαρών προβλημάτων, έρχεται να προστεθεί άλλος ένας «πονοκέφαλος» για τους αρμοδίους, αφού το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα παραμένει… τρύπιο, παρά την «αναβάθμιση» που έκανε η εταιρεία που ανέλαβε το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», οι Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες, μετά τις δοκιμές που έγιναν, δεν προχώρησαν σε επίσημη παραλαβή του συστήματος, αφού αυτό δεν αποκόπτει το σήμα σε πολλούς χώρους των Φυλακών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετά την «αναβάθμιση» που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία που είχε κερδίσει τη προσφορά, έγιναν μετρήσεις, οι οποίες ήταν απογοητευτικές. Αντί να κλείσουν οι «τρύπες» του συστήματος και να καλυφθούν σημεία στα οποία δεν κοβόταν το σήμα και λειτουργούσαν κινητά τηλέφωνα, αυτές έγιναν περισσότερες.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης, το σήμα αποκόπτεται μόνο στην Πτέρυγα 5 και σε κάποιους εξωτερικούς χώρους γύρω από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του περιφραγμένου χώρου των Φυλακών, από τις μετρήσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως υπήρχε τηλεφωνικό σήμερα και λειτουργούσαν, όχι μόνο τα κινητά τηλέφωνα με 5G, αλλά και αυτά με 4G, καθώς και το σήμα που προσφέρει δεδομένα internet, και συνεπώς επιτρέπει τη λειτουργία των εφαρμογών Viber, Skype, WhatsApp, Signal, κ.ά.

Σημειώνεται ότι, η ανάδοχος εταιρεία είχε καλέσει τους λειτουργούς της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας να υπογράψουν την επίσημη παραλαβή του συστήματος, με τη δέσμευση ότι θα λύσει τα προβλήματα εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, αλλά η Επιτροπής Παραλαβής αρνήθηκε να το πράξει πριν το σύστημα λειτουργήσει, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top