ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι - Δείτε που ψηφίζετε

Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι - Δείτε που ψηφίζετε

Στην ανάρτηση των εκλογικών καταλόγων, ενόψει των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου, έδωσε σήμερα (6/12) η Εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέσω του ειδικού συνδέσμου «Μάθε που Ψηφίζεις», κάθε ενδιαφερόμενος βάζοντας τα προσωπικά στοιχεία του στοιχεία Αριθμός ταυτότητας και Ημερομηνία γέννησης να ενημερωθεί επακριβώς που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Σημειώνεται, δε, πως χθες δόθηκαν σε εξουσιοδοτημένα άτομα κάθε ενορίας οι προκαταρκτικοί κατάλογοι σε κάθε ενορία και κοινότητα της κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας και σε αυτούς δεν αναγράφονται όσοι πραγματοποίησαν την εγγραφή τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου, αλλά θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους.

Επιπρόσθετα, οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως, το εξουσιοδοτημένο άτομο κάθε ενορίας θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο.

Ενστάσεις από αύριο

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννης Χαριλάου, αναφέρεται πως από την Τετάρτη 7.12.2022, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προβεί σε ένσταση, σε ειδικό έντυπο, μόνο αναφορικά με το πρόσωπο του νοουμένου ότι η ένσταση αυτή δεν αφορά τα πιο κάτω, και για τα οποία δεν θα γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα:

1. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για νέα εγγραφή είτε Κυπριών είτε μη Κυπριών. Τούτο διότι για τους μη Κύπριους λήφθηκε απόφαση από την Ιερά Σύνοδο να μην εγγραφούν ενώ για τους Κύπριους δόθηκε συγκεκριμένη περίοδος εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 3.12.2022 η ώρα 1200μ.

2. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για διαγραφή. Τούτο διότι δόθηκε συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 29.11.2022 η ώρα 1200μ.

3. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα που αφορά αλλαγή ενορίας ή κοινότητας ως η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

4. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε σχέση με ζητήματα που αφορούν οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Δείτε που ψηφίζετε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top