ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Ράντεφ στο νέο Πρέσβη της Κύπρου: «Θέση αρχών τηρεί η Βουλγαρία στο Κυπριακό»

Πρόεδρος Ράντεφ στο νέο Πρέσβη της Κύπρου: «Θέση αρχών τηρεί η Βουλγαρία στο Κυπριακό»

Στη θέση αρχών που τηρεί η Βουλγαρία στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ευχόμενος όπως εξευρεθεί λύση σύντομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ράντεφ μιλούσε πρόσφατα σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με το νέο Πρέσβη της Κύπρου Χαράλαμπο Καυκαρίδη, με την ευκαιρία της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του.

Αναφέρεται ότι ο κ. Καυκαρίδης, μετέφερε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βούλγαρο Πρόεδρο τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Ράντεφ για τη διαχρονική και σταθερή θέση της Βουλγαρίας προς υποστήριξη των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο Προέδρος της Βουλγαρίας, όπως αναφέρεται, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον νέο Πρέσβη, τονίζοντας το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές εμβάθυνσης της περιφερειακής συνεργασίας, όπου Βουλγαρία και Κύπρος μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Ράντεφ, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της πολυπληθούς Βουλγαρικής κοινότητας που διαμένει στην Κύπρο, καθώς και το μεγάλο αριθμό Κυπρίων που σπούδασαν και συνεχίζουν να φοιτούν στη Βουλγαρία, προσφέροντας σημαντικό έργο στην ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Βουλγαρίας, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η Βουλγαρία διατηρεί θέση αρχών στο Κυπριακό και ευχήθηκε όπως σύντομα επέλθει λύση στο ζήτημα.

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Βούλγαρο Προέδρο, ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι η προώθηση ακόμη περισσότερων επαφών στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και στον πολιτισμό, διευκρινίζοντας ότι τις δύο χώρες συνδέουν πολλά κοινά πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, πάνω στα οποία εδράζεται η διαχρονική τους φιλία, καταλήγει η ανακοίνωση.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top