Ιταλία: Διάσκεψη για τα Βαλκάνια τον Ιανουάριο προανήγγειλε ο Ταγιάνι

Ιταλία: Διάσκεψη για τα Βαλκάνια τον Ιανουάριο προανήγγειλε ο Ταγιάνι

«Τον Ιανουάριο θα οργανώσουμε, στην Τεργέστη, ένα είδος διάσκεψης για τα Βαλκάνια, για την προετοιμασία μιας σειράς πολιτικών πρωτοβουλιών», δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο Κόσοβο και στη Σερβία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Στα σύνορα υπάρχουν χίλιοι Ιταλοί στρατιώτες οι οποίοι εγγυώνται την ειρήνη και την σταθερότητα και τυχαίνουν θετικής αντιμετώπισης τόσο από τους Σέρβους, όσο και από τους Κοσοβάρους», πρόσθεσε ο Ταγιάνι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Ευχήθηκε, τέλος, να επιταχυνθεί η πορεία των βαλκανικών χωρών που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE