ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Άμυνας: «Προσδοκούμε και εργαζόμαστε για λύση του κυπριακού προβλήματος»

Υπουργός Άμυνας: «Προσδοκούμε και εργαζόμαστε για λύση του κυπριακού προβλήματος»

Προσδοκούμε και εργαζόμαστε για λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στο μνημόσυνο των πεσόντων αστυνομικών Γιαννάκη Αεροπόρου και Βάνιου Σπανιά και του αποβιώσαντα αγωνιστή της ΕΟΚΑ Χαράλαμπου Ιωάννου στον ιερό ναό Γέννησης της Θεοτόκου στη Φασούλα της Λεμεσού.

Μια λύση, είπε, η οποία θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την πατρίδα μας, θα δημιουργήσει και θα διασφαλίζει συνθήκες συνύπαρξης, ασφάλειας, ευημερίας και συνεργασίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της.

Αναφερόμενος στους δύο ήρωες αστυνομικούς της Φασούλας, που έχασαν τη ζωή τους κατά τις διακοινοτικές ταραχές του 1963 και την Τουρκική εισβολή του 1974, είπε ότι "έθεσαν ως αυτοσκοπό και ως ύψιστη προτεραιότητα το χρέος προς την πατρίδα και θυσίασαν τα νεανικά τους όνειρα, αλλά και το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή, στο βωμό της ελευθερίας και της δικαιοσύνης".

Μαζί με τους δύο αστυνομικούς υπερασπιστές της δημοκρατίας και των δικαίων του λαού, μνημονεύουμε και τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Χαράλαμπο Ιωάννου, ο οποίος αν και δε θυσιάστηκε στο πεδίο της τιμής, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε πρότυπο φλογερού πατριώτη, συμμετέχοντας σε κάθε κάλεσμα υπεράσπισης της πατρίδας.

Μπροστά στην προσφορά των ανδρών που μνημονεύουμε σήμερα, είπε, «καλούμαστε και εμείς με τη σειρά μας να αναλογιστούμε το δικό μας χρέος έναντι της ιστορίας και της πατρίδας μας».

Έχουμε ηθική υποχρέωση και ιστορική ευθύνη, με το ίδιο σθένος και την ίδια υπομονή και επιμονή, να αγωνιστούμε έτσι ώστε να καταστήσουμε την Κύπρο ένα κράτος ελευθερίας και ειρήνης. Ο εθνικός μας στόχος παραμένει ένας, είπε, «δε διαμορφώνεται, δεν επιβάλλεται και δεν μετατίθεται. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε για λύση του κυπριακού προβλήματος. Μια λύση, η οποία θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την πατρίδα μας, θα δημιουργήσει και θα διασφαλίζει συνθήκες συνύπαρξης, ασφάλειας, ευημερίας και συνεργασίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

Ανέφερε ότι ο κατακτητής επιμένει εδώ και καιρό με προκλητικές πράξεις και θρασύτατες και ανιστόρητες διεκδικήσεις, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τηρώντας αυτή την αρνητική στάση και θέτοντας ως προϋπόθεση για συνέχιση του διαλόγου την αποδοχή λύσης δυο ανεξάρτητων κρατών, δυναμιτίζει, σημείωσε, «κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης και επανέναρξης του διαλόγου και κατ’ επέκταση εξανεμίζει κάθε προσδοκία κατάληξης σε μια κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα επανενώσει την πατρίδα μας».

Παρά την καθ’ όλα αρνητική στάση της Τουρκίας, εμείς, συνέχισε, "με την ίδια προσήλωση και δίχως να αποκλίνουμε από το βασικό μας στόχο, συνεχίζουμε τον αγώνα λύσης του κυπριακού και υπεράσπισης των δικαίων του λαού μας" και ανανεώνουμε τον όρκο ότι δε θα παραιτηθούμε απ’ αυτά που μας ανήκουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top