ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΑΜ με Υπ. Ενόπλων Δυνάμεων ΗΒ -Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την Κύπρο ως συνεργάτη και εταίρο

Συνάντηση ΥΠΑΜ με Υπ. Ενόπλων Δυνάμεων ΗΒ -Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την Κύπρο ως συνεργάτη και εταίρο

Θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση, στη Λευκωσία, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου Penny Mordaunt, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας αφού σημείωσε ότι Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζονται εποικοδομητικά για την αντιμετώπιση των νέων ασύμμετρων απειλών και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στην περιοχή, καλωσόρισε τα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα σε διμερές επίπεδο.

Προστίθεται ότι αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής λόγω της έξαρσης του εξτρεμισμού, της τρομοκρατίας και των συγκρούσεων, ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων εκείνων των κρατών που επιθυμούν να εργαστούν στη βάση ενός κοινού πλαισίου αρχών υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης.

Όπως αναφέρεται ο Υπουργός ανέδειξε τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος, ως χώρα μέλος της ΕΕ, σε αυτή την ευαίσθητη γειτονιά και υπέδειξε την ανάγκη ενός πιο ενεργού ρόλου της Ένωσης στον τομέα της πρόληψης του εξτρεμισμού και των συγκρούσεων. Αν αυτό δεν συμβεί, σημείωσε χαρακτηριστικά, τότε οι συνέπειες της αστάθειας θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ως προκλήσεις ασφαλείας στο εσωτερικό της Ένωσης.

Από πλευράς της, η Βρετανίδα Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την Κύπρο ως συνεργάτη και εταίρο στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των κινδύνων που υπάρχουν στην περιοχή και εκτιμά ιδιαίτερα την πολύπλευρη συνεισφορά της Κύπρου προς αυτή την κατεύθυνση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top