ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε ο πέλεκυς - Ποινές σε εταιρίες για εργατικά ατυχήματα

Έπεσε ο πέλεκυς - Ποινές σε εταιρίες για εργατικά ατυχήματα

Καταδίκη και ποινές για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία που επιβλήθηκαν από τo Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το 2022

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη δύο εταιρειών που παρέβηκαν τις διατάξεις της νομοθεσίας για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης αυτής το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε:

1. Την εταιρεία... που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή και τοποθέτηση κρεμαστών φωτεινών πινακίδων, σε πρόστιμο €3.000 για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της:

(α) Παράλειψη χρησιμοποίησης ανυψωτικών εξέδρων ή άλλου εξοπλισμού ή άλλων ισοδύναμων μέσων για παρεμπόδιση της πτώσης από ύψος όπως τη χρήση εξαρτισμών (ζωνών ασφαλείας) με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, ο οποίος εργαζόταν σε σημείο πάνω από το ψευδοτάβανο κτηρίου να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από ύψος 5,50m περίπου στο δάπεδο του κτηρίου και να τραυματιστεί.

(β) Παράλειψη διασφάλισης ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση της σκηνής όπου συνέβηκε το γνωστοποιήσιμο ατύχημα κατά το οποίο εργοδοτούμενός της τραυματίστηκε σοβαρά, ήτοι είχε μετακινηθεί το μαδέρι που χρησιμοποιείτο ως δάπεδο εργασίας και είχε καθαριστεί ο χώρος της σκηνής του ατυχήματος.

2. Την εταιρεία ... που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, σε συνολικό πρόστιμο €2.500 για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενου άλλης εταιρείας:

(α) Παράλειψη χρησιμοποίησης ανυψωτικών εξέδρων ή άλλου εξοπλισμού ή άλλων ισοδύναμων μέσων για παρεμπόδιση της πτώσης από ύψος όπως τη χρήση εξαρτισμών (ζωνών ασφαλείας) με αποτέλεσμα εργοδοτούμενος άλλης εταιρείας να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από ύψος 5,50m περίπου στο δάπεδο του κτηρίου και να τραυματιστεί.

(β) Παράλειψη ειδοποίησης του Αρχιεπιθεωρητή για την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών που ανέλαβε και εκτελούσε.

(γ) Παράλειψη διασφάλισης ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση της σκηνής όπου συνέβη το γνωστοποιήσιμο ατύχημα κατά το οποίο εργοδοτούμενος άλλης εταιρείας τραυματίστηκε σοβαρά, ήτοι είχε μετακινηθεί το μαδέρι που χρησιμοποιείτο ως δάπεδο εργασίας και είχε καθαριστεί ο χώρος της σκηνής του ατυχήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top