ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου»

Αβέρωφ: «Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου»

Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου που αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου ανησυχούν από τα τετελεσμένα που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Τάσου Κωνσταντίνου, που τελέστηκε, την Κυριακή (29/1), στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Αναφωτία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι αναλαμβάνουν την ίδια ώρα το ιστορικό βάρος που τους αναλογεί, για να αποτρέψουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και την εθνική συρρίκνωση, και παίρνουν δύναμη από τη θυσία των ηρώων μας για τη μάχη που ορίστηκε από τη μοίρα να δώσουν.

«Ανασκοπώντας το παρελθόν αβίαστα εξάγουμε το συμπέρασμα ότι οσάκις μπήκε ανάμεσα μας το σαράκι της εθνικής διχόνοιας κλάψαμε επί εθνικών ερειπίων. Ακόμη βιώνουμε την τραγωδία του 1974 και στο πέρασμά του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές. Μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, αγνοούμενοι το ίδιο, πρόσφυγες, αιχμάλωτοι», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου διατύπωσε τη θέση πως με σύνεση και σωφροσύνη μέσα από τον ειρηνικό διάλογο «πρέπει να προσπαθούμε όλοι ενωμένοι με την στήριξη του διεθνούς παράγοντα να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία και να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα, για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της».

Συμπλήρωσε πως «είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα και, όποιες και να είναι οι διαφορές μας, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις και να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας, αυτή είναι η ελάχιστη οφειλή αλλά και δικαίωση στους ήρωές μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top