ΔΙΕΘΝΗ

Λευκορωσία: Θανατική ποινή και σε δημοσίους υπαλλήλους που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»

Λευκορωσία: Θανατική ποινή και σε δημοσίους υπαλλήλους που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»

Η θανατική ποινή που προβλέπεται για στρατιωτικούς που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία», θα αφορά πλέον και δημοσίους υπαλλήλους στη Λευκορωσία.

Αυτό αποφάσισε το λευκορωσικό κοινοβούλιο στην τελική ανάγνωση νομοσχεδίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η λευκορωσική Βουλή θέσπισε νόμο που προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής σε αξιωματικούς και στρατιώτες που κρίνονται ένοχοι για προδοσία και καθιστούσε τη δυσφήμιση του στρατού ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια.

Πέρυσι, η χώρα δέχθηκε διεθνή κριτική για την επέκταση επιβολής της θανατικής ποινής για όσους καταδικάζονται για φερόμενες τρομοκρατικές απόπειρες. Εκείνη η κίνηση του Μινσκ ήρθε ως απάντηση σε υποθέσεις δολιοφθοράς σιδηροδρόμων από Λευκορώσους για να σταματήσουν ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως βάση οπισθοφυλακής για την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 και επιτρέπει σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και drones να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της για να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης – Μεγαλώνει ο κατάλογος με τα ονόματα για το «ισχυρό» Υπουργικό

- Αννίτα: «Να συμπορευθούμε με σύμπνοια και χωρίς διαπληκτισμούς» - «Έκαναν τη δική τους υπέρβαση Αβέρωφ και Χάρης»

- Η συμβολή της 4ήμερης εργασίας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι έδειξε πείραμα

-
Χριστοδουλίδης: «Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ είναι ένα αναγκαίο συστατικό και για την δική μας διακυβέρνηση»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

- Ετοιμάστε και πάλι ομπρέλες – Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top