ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Νέες κυρώσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν σε βάρος της Ρωσίας, μετά τη διαδικτυακή σύσκεψη με τους ηγέτες των χωρών της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η σύσκεψη θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως είχε γίνει και πέρυσι λίγες ώρες μετά την έναρξη του πολέμου, με τον Τζο Μπάιντεν να επιβάλλει την πρώτη δέσμη των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Η G7 έχει γίνει το στήριγμα της ισχυρής και ενιαίας απάντησής μας στη Ρωσία», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. Οι ηγέτες θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή «πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» αλλά και τρόπους για να ενταθεί η πίεση στη Ρωσία, σημείωσε.

Οι κυρώσεις θα αφορούν τις ρωσικές τράπεζες, τους τομείς της τεχνολογίας και της άμυνας, καθώς και πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στον πόλεμο. Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επίσης ένα νέο πακέτο στήριξης της Ουκρανίας που θα περιλαμβάνει βοήθεια στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της ενέργειας, πρόσθεσε η Ζαν-Πιερ.

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επίσης ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη, ασφάλεια και ενεργειακή υποστήριξη.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top