ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Τι ζήτησε από τα μέλη της Κυβέρνησής του κατά την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Χριστοδουλίδης: Τι ζήτησε από τα μέλη της Κυβέρνησής του κατά την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Μπορεί η πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου κάθε νέας Κυβέρνησης, να είναι κυρίως εθιμοτυπική, εντούτοις, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, άδραξε την ευκαιρία αυτή, προκειμένου για να δώσει το στίγμα της διακυβέρνησής του.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης, περίπου, της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, όπως προετοιμάζονται για τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, επειδή, όπως τους είπε, θέλει να εκφράζουν θέσεις για όλα τα θέματα της ατζέντας και όχι μόνο για αυτά που αφορούν τα Υπουργεία/Υφυπουργεία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε όπως εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του και κάλεσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες τις προτεραιότητες τους.

Ακόμη, ο Πρόεδρος επεσήμανε στους Υπουργούς πως οι αποφάσεις πρέπει όχι μόνο να λαμβάνονται αλλά και να υλοποιούνται, σημειώνοντας πως για αυτό θα υπάρχει υπό την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω εποπτεία και μηχανισμός παρακολούθησης  της υλοποίησης και συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Την ίδια ώρα, κατά την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού, ζητήθηκε από τους Υπουργούς και Υφυπουργούς να παρουσιάσουν πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, έκαστος για θέματα πολιτικής, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε, επίσης, να υπάρχει μέγιστη συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, όπως και με όλους τους σχετικούς κοινωνικούς εταίρους που έχουν να κάνουν με τις διάφορες δράσεις των Υπουργείων.

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να ξεκινήσουν να ετοιμάζονται για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ το 2026 και εξήγησε ότι, θα πρέπει να συμμετέχουν στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και να αναπτύξουν δεσμούς με όλους τους αρμόδιους θεσμούς και όργανα της ΕΕ, κυρίως με την Κομισιόν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου, καθορίστηκε και ποιοι Υπουργοί αντικαθιστούν ποιους Υπουργούς στην απουσία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top