ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις από ΗΠΑ κατά τριών προσώπων για παραβίαση δικαιωμάτων Ρώσου αντιπολιτευόμενου

Κυρώσεις από ΗΠΑ κατά τριών προσώπων για παραβίαση δικαιωμάτων Ρώσου αντιπολιτευόμενου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε τρεις Ρώσους τους οποίους κατηγόρησαν για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι αφού μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν την Έλενα Ανατολίεβνα Λένσκαγια, τον Αντρέι Αντρέεβιτς Ζαντάτσιν και τη Ντανίλα Γιούριεβιτς Μιχέεφ για καταχρήσεις βάσει του παγκόσμιου νόμου Μαγκνίτσκι.

Ο Καρα-Μούρζα, ο οποίος έχει τόσο βρετανική όσο και ρωσική υπηκοότητα και ήταν νεκροπομπός στην κηδεία του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν το 2018, ήταν στενός συνεργάτης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κέντρο της Μόσχας το 2015.

Δύο φορές, το 2015 και το 2017, ο Καρα-Μούρζα αρρώστησε ξαφνικά από δηλητηριάσεις, όπως είπε, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, και στις δύο περιπτώσεις έπεσε σε κώμα προτού τελικά αναρρώσει. Η Μόσχα αρνήθηκε ανάμειξη.

Ο Καρα-Μούρζα συνελήφθη από τη Ρωσία τον Απρίλιο και ανακηρύχθηκε «ξένος πράκτορας». Αυτή τη στιγμή κρατείται ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών για τις ένοπλες δυνάμεις βάσει νέων νόμων που ψηφίστηκαν οκτώ ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος πίεσε τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία να χρησιμοποιήσουν κυρώσεις τύπου Μαγκνίτσκι για να στοχεύσουν παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεφθαρμένους παράγοντες στη Ρωσία, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Δακρύζει η Κύπρος για τα αδικοχαμένα παιδιά της - Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top