ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκόπησαν τον Βαρουφάκη σε εστιατόριο - «Έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ξυλοκόπησαν τον Βαρουφάκη σε εστιατόριο - «Έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης έτρωγε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στον χώρο φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιχείρησε αρχικά να συνομιλήσει μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η ομάδα τον ξυλοκόπησε άγρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με χτυπήματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

«Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Την επίθεση καταδίκασαν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη», ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top