ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: «Φτωχαίνουμε δουλεύοντας» - Διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων στη Λισαβόνα για την ακρίβεια

Πορτογαλία: «Φτωχαίνουμε δουλεύοντας» - Διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων στη Λισαβόνα για την ακρίβεια

Χιλιάδες ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, απ’ όλη την Πορτογαλία, διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα ζητώντας αυξήσεις μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης.

«Το κόστος διαβίωσης είναι αβάσταχτο» και «Είναι απαράδεκτο να φτωχαίνεις δουλεύοντας», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που έκαναν πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη», σχολίασε ο Ινάσιο Κατέλα, 61 ετών, από το Τόρες Βέντρας, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα. «Επείγει να δώσουμε μια νέα ώθηση στη δουλειά μας, στην καριέρα μας και στους μισθούς μας», εξήγησε η Ρακέλ Σίλβα, 42 ετών, διοικητική υπάλληλος σε ένα νοσοκομείο της κεντρικής Πορτογαλίας.

Η διαδήλωση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGTP), μία ημέρα μετά τη γενική απεργία στον δημόσιο τομέα με αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί. Η CGTP ζητά επίσης να συγκρατηθούν οι τιμές των βασικών αγαθών, να σταματήσουν οι αυξήσεις των ενοικίων και των στεγαστικών δανείων, καθώς και να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εργασιακή ανασφάλεια.

Το 2022 ο πληθωρισμός έφτασε το 7,8%, στο υψηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 30 χρόνια.

«Απαιτούμε αυξήσεις, αλλά πραγματικές αυξήσεις, πάνω από τον πληθωρισμό, ώστε να ξαναβρούμε και να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των οικογενειών», είπε η γενική γραμματέας της CGTP, Ιζαμπέλ Καμαρίνια, απευθυνόμενη στους διαδηλωτές. «Θέλουμε αυξήσεις τουλάχιστον κατά 10% και όχι λιγότερα από 100 ευρώ για όλους τους μισθωτούς», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΤΑ: Ούτε κατάργηση, αλλά και ούτε πλήρης αποκατάσταση άμεσα – Ακούει κοινωνικούς εταίρους και παίρνει αποφάσεις ο Υπουργός Εργασίας

Χριστοδουλίδης: «Η πολιτική είναι μαραθώνιος» - Θα προετοιμάσει Υπουργούς για να τρέξουν μαζί σε αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων

Έριξε ανοιξιάτικο χιόνι στο Τρόοδος – Δείτε βίντεο

Ξεχάστε την τετραήμερη εργασία – Αυτή είναι η νέα πρόταση από τους εργοδότες

Το δίλημμα των νέων ζευγαριών: Αγορά ακινήτου ή ενοίκιο - Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση

Βερολίνο: Παραδέχθηκε για πρώτη φορά την τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Στη Βουλή για τις ακατάλληλες προσφυγικές πολυκατοικίες ο ΥΠΕΣ – Ετοιμάζουν προτάσεις τα κόμματα

Έκαψαν ολοσχερώς το οίκημα της ΕΔΕΚ στο Τσιακκιλερό – «Δεν θα μας γονατίσετε» - Φωτογραφία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top