ΔΙΕΘΝΗ

«Βράζει» η Γαλλία: Ξανά στους δρόμους οργισμένοι πολίτες - Έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο του Μπορντώ - Βίντεο

«Βράζει» η Γαλλία: Ξανά στους δρόμους οργισμένοι πολίτες - Έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο του Μπορντώ - Βίντεο

Σε πεδία μάχης μετατράπηκαν για ακόμη μια βραδιά αρκετές γαλλικές πόλεις, με περί το ένα εκατομμύριο Γάλλους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το συνταξιοδοτικό και ομάδα διαδηλωτών να πυρπολεί το δημαρχείο του Μπορντώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περίπου 119.000 πολίτες διαδήλωσαν χθες, Πέμπτη 23/3, στο Παρίσι ενώ σημειώθηκαν και βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα έκαναν με τη σειρά τους λόγο για 3,5 εκατ. διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενώ υποστήριξαν πως 800.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μόνο στο Παρίσι.

Η αστυνομία εκτόξευσε χημικά κατά των διαδηλωτών στη γαλλική πρωτεύουσα, την ώρα που οι Αρχές προχώρησαν σε 80 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Γάλλοι διαφωνούν με την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, στα 64, με εκατομμύρια κόσμου να διαδηλώνει τις περασμένες ημέρες για να δηλώσει έμπρακτα την αντίθεσή του στο σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν.

Τα σωματεία έχουν καλέσει σε νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, όταν και φτάνει στη χώρα ο Βασιλιάς Κάρολος για επίσημη επίσκεψη.

Μάλιστα, την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί την πόλη του Μπορντώ, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο.

Δείτε βίντεο:

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ευθύνονται για τη φωτιά, η οποία ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο.

Οργή κατά Μακρόν

Οργισμένοι εμφανίζονται σε δημοσκόπηση οι Γάλλοι απέναντι στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τις βίαιες συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της χώρας τους στις πολυπληθείς διαμαρτυρίες κατά του συναξιοδοτικού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για την Le Figaro, ο Μακρόν δεν έπεισε το 76% των Γάλλων με τη χθεσινή του παρέμβαση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων και συγκεκριμένα, 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τη βίαιη τροπή των κινητοποιήσεων, το 91% λέει ότι οι εξελίξεις ήταν προβλέψιμες, ενώ το 83% εκτιμούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top