Σημαντικές απώλειες για γερμανική τράπεζα - «Βουτιά» για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών

Σημαντικές απώλειες για γερμανική τράπεζα - «Βουτιά» για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών

Οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω sell off των τραπεζικών μετοχών διευρύνονται, καθώς η πτώση της μετοχής της Deutsche Bank μετά την απότομη άνοδο του κόστους ασφάλισης των ομολόγων της (CDS) τροφοδότησε εκ νέου ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα συνολικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 σημείωνε στις 12:00 απώλειες 2,3% με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει πτώση 5,4%.

Στο επίκεντρο της αναταραχής η Deutsche Bank

Η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας της τον Μάρτιο, υποχωρούσε σχεδόν 11% στα 8,32 ευρώ και βρίσκεται στο επίκεντρο της αναταραχής στην τραπεζική αγορά.

H αύξηση του 5ετούς CDS της γερμανικής τράπεζας, το οποίο διαμορφώθηκε στις 175 μονάδες βάσης από 145 μ.β. χθες, ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια στην ιστορία της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πάντως, το κόστος ασφάλισης για τα ομόλογα της Deutsche Bank δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Credit Suisse που έφθασε έως τις 1.194 μ.β.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE