ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ρεύματος: Θα έχουμε νέα παράταση αλλά… Σκέψεις για το πότε

Επιδότηση ρεύματος: Θα έχουμε νέα παράταση αλλά… Σκέψεις για το πότε

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η παράταση στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος από την Κυβέρνηση. Την ίδια ώρα εκφράζονται προβληματισμοί για την χρονική περίοδο που θα ήταν καλύτερο να εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Αναστασιάδη είχε πάρει απόφαση για παράταση της επιδότησης μέχρι τέλος Απριλίου. Η επέκταση της παράτασης για άλλους δύο μήνες συζητήθηκε στο Υπουργικό Χριστοδουλίδη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μίλησε για την σχετική πρόθεση της Κυβέρνησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο ThemaOnline ξεκαθάρισε πως θα δοθεί η παράταση. «Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η γενική πολιτική είναι η παράταση τέτοιου είδους μέτρων να εξετάζονται πριν την εκπνοή τους για διευκρινίζεται κατά πόσο είναι αναγκαία ή όχι», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει στο ThemaOnline πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία με παράταση της επιδότησης και όταν παρθεί η σχετική πολιτική απόφαση θα αποσταλεί στην Βουλή και ο ανάλογος συμπληρωματικός προϋπολογισμός, καθώς χωρίς πολιτική απόφαση δεν μπορεί να σταλεί.

Πάντως, πηγές αναφέρουν στη σελίδα μας, πως υπάρχουν προβληματισμοί ως προς την χρονική περίοδο που θα εφαρμοστεί η παράταση με στόχο το βέλτιστο όφελος του καταναλωτή. Ενδεχομένως, να είναι καλύτερη περίοδος οι μήνες Ιούλιος-Αύγουστος που θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών. Σημειώνεται πως η επιδότηση δόθηκε τους χειμερινούς μήνες έχοντας κατά νου τη χρήση θέρμανσης και τις υψηλές τιμές στα καύσιμα.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τέθηκε χθες Δευτέρα 3 Απριλίου συμπληρωματικός προϋπολογισμός της Κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, «στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 54 εκατ. ευρώ που αφορούν στην επιδότηση του ρεύματος για τους μήνες Ιανουάριο - Απρίλιο 2023».

Σύμφωνα με την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η απόφαση για επιδότηση πάρθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση αρχικά τον Δεκέμβριο του 2022 αφού ψηφίστηκε από την Βουλή σε νόμο ο προϋπολογισμός του Κράτους για το 2023, για αυτό και η νέα Κυβέρνηση έφερε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να καλυφθεί η δαπάνη.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, δεν υπήρχε κανένα ιδιαίτερο παράπονο από τα κόμματα και αναμένεται ο προϋπολογισμός να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top