ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην «σέντρα» για τη βία στα γήπεδα η Βουλή – Στο «σκαμνί» Υπ. Δικαιοσύνης, Αρχηγός Αστυνομίας και Σωματεία

Στην «σέντρα» για τη βία στα γήπεδα η Βουλή – Στο «σκαμνί» Υπ. Δικαιοσύνης, Αρχηγός Αστυνομίας και Σωματεία

Τo φαινόμενο της βίας που λαμβάνει χώρα εντός και εκτός των αθλητικών χώρων και προκύπτει με αφορμή αθλητικά γεγονότα, συζητά αυτή την ώρα, αυτεπάγγελτα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τόσο η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη καλαθοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Δικαιοσύνης θα κληθεί να παρουσιάσει και τις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση και να εξηγήσει το σκεπτικό τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που για να εφαρμοστούν απαιτείται τροποποίηση νομοθεσιών, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει έκκληση στους Βουλευτές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη έγκρισή τους από το Κοινοβουλίο.

Βέβαια, στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Νομικών θα βρεθεί γενικά το θέμα της ασφάλειας τόσο των γηπέδων όσο και των ίδιων αγώνων, αφού σε αυτή κλήθηκαν να παραστούν πέραν από την αρμόδια Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, κι άλλοι παράγοντες του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στην Επιτροπή κλήθηκαν και παρίστανται εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (ΚΟΧ).

Επίσης, στην Επιτροπή κλήθηκαν και παρίστανται οι Πρόεδροι και ή Διευθυντές των αθλητικών σωματείων ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλωνα Λεμεσού και Ομόνοιας Λευκωσίας, καθώς και οι σύνδεσμοι φιλάθλων των ίδιων αθλητικών σωματείων.

Σημειώνεται πως, η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, γίνεται και εν αναμονή του πορίσματος της διοικητικής έρευνας που έγινε από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου και η οποία διατάχθηκε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη προς την αρμόδια Υπουργό, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια της προπερασμένης Κυριακής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top