Ψάχνει κτίριο για στέγαση το Υπουργείο Υγείας και θέλει €47.600 για εμπειρογνώμονα

Ψάχνει κτίριο για στέγαση το Υπουργείο Υγείας και θέλει €47.600 για εμπειρογνώμονα

Στο ψάξιμο κτιρίου για στέγαση βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σκοπεύει να ζητήσει βοήθεια από ειδικό εμπειρογνώμονα.

Για να το πράξει αυτό, θα πρέπει να αποδεσμευτεί σχετικό κονδύλι από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, συνολικού ύψους 47.600 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα που υποβλήθηκε στη Βουλή, το εν λόγω κονδύλι θα αξιοποιηθεί για αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα για ετοιμασία μελέτης για να καταδειχθεί η πιο συμφέρουσα λύση για το θέμα της στέγασης του Υπουργείου.

Οι προτάσεις που θα εξεταστούν από τον ανάδοχο, προστίθεται, θα είναι:
1/ Eξεύρεση κτιρίου προς ενοικίαση
2/ Αγορά ετοιμοπαράδοτου κτιρίου
3/ Ανέγερση κτιρίου είτε σε ιδιωτικό χώρο είτε σε κρατική γη
4/ Στέγαση στο υφιστάμενο κτίριο με αυξημένο ενοίκιο, κατόπιν ανακαίνισης του κτιρίου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αποτέλεσμα της σύμβασης θα είναι η ετοιμασία μελέτης βιωσιμότητας και Έκθεσης Αξιολόγησης του Έργου, τα οποία θα παρέχουν στην Αναθέτουσα Αρχή στοιχεία και πληροφορίες για την βιωσιμότητα του έργου και θα παράσχουν στους υπεύθυνους λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης επαρκείς πληροφορίες για να μπορέσουν να ετοιμάσουν τις ανάλογες συστάσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αποδοχή, τροποποίηση ή απόρριψη της προτεινόμενης επιλογής έργου για χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Σημειώνεται πως, η συζήτηση του θέματος είναι προγραμματισμένη για τις 12.15 το μεσημέρι και για την εξέταση του αιτήματος κλήθηκαν και θα παραστούν ενώπιον της Επιτροπής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE