ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει Πρέσβης στην Αθήνα μέχρι την 1η Οκτωβρίου ο Κενεβέζος – Θα λάβει και φιλοδώρημα 58.000 ευρώ

Παραμένει Πρέσβης στην Αθήνα μέχρι την 1η Οκτωβρίου ο Κενεβέζος – Θα λάβει και φιλοδώρημα 58.000 ευρώ

Παρατείνεται για ακόμη μερικούς μήνες η θητεία του Κυριάκου Κενεβέζου ως Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, με το Υπουργείο Εξωτερικών να υποβάλλει αίτημα για αποδέσμευση σχετικού κονδυλίου, το οποίο προορίζεται να καλύψει το φιλοδώρημά του μετά τη λήξη της σύμβασής του.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε αίτημα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται να καλύψει το ποσό για την παράταση της θητείας του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, από τις 16 Μαρτίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2023.

Στο εν λόγω ποσό, προστίθεται, συμπεριλαμβάνεται και εφάπαξ ποσό ύψους 57.860 ευρώ που προκύπτει κατά την λήξη της σύμβασης.

Σημειώνεται πως, το κονδύλι των 100.000 ευρώ θα καλύψει, επίσης, τις απολαβές του κ. Κενεβέζου, περιλαμβανομένων των συνεισφορών στα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πλεονάζοντος Προσωπικού, στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, καθώς και το γενικό επίδομα εξωτερικού που προσφέρεται σε Πρέσβεις.

Με βάση, πάντως, τα στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών στη Βουλή, το συνολικό ποσό της σύμβασης από τις 16 Μαρτίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023, ανέρχεται στις 122.400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο κ. Κενεβέζος διορίστηκε Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2014, λίγους μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Παιδείας λόγω της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top