ΥΓΕΙΑ

Πέντε τρόποι που ο καφές μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή σας

Πέντε τρόποι που ο καφές μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή σας

Το τι κάνει κάποιον καλό στο κρεβάτι εξαρτάται από πολλά πράγματα και κυρίως από το άτομο που ρωτάς. Ένας υπομονετικός και ευγενικός εραστής, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδανικός για εσένα, αλλά βαρετός για κάποια άλλη. Όλα εξαρτώνται από το υποκειμενικό στοιχείο.

Το υπέροχο σεξ σε μία σχέση έρχεται με τον καιρό και αφού τα δύο μέλη της γνωρίζουν το ένα το άλλο καλύτερα, εξασκηθούν και μάθουν τι αρέσει στον καθένα. Χρειάζεται επίσης αρκετή ενέργεια και ενθάρρυνση.

Για εκείνους που ψάχνουν μία έξτρα αφροδισιακή ώθηση, λίγος καφές ίσως κάνει τη διαφορά μεταξύ του καλού και του τέλειου σεξ.

Ο καφές δεν είναι η λύση «πανάκεια» έναντι σε μια πεσμένη λίμπιντο, ωστόσο. Η σεξολόγος και σύμβουλος διατροφής, Satori Madrone, διευκρινίζει: «Το σεξ είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την επιθυμία και σε έναν βαθμό την εμπειρία, όχι μόνο τη φυσική έλξη και διέγερση. Αλλά η καφεΐνη μπορεί να παίξει έναν ρόλο, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι».

Για παράδειγμα, πάνω από το 50% του πληθυσμού καταναλώνει καφέ σε καθημερινή βάση. Αν προσέξει την ώρα που τον καταναλώνει, τότε ίσως βοηθήσει και τη σεξουαλική ζωή του.

«Χρειάζονται από 15 λεπτά έως 2 ώρες για να κορυφωθεί η επιρροή του καφέ στον οργανισμό. Οπότε αν πιείς καφέ πριν το σεξ τότε ίσως να έχεις θεαματικότερα αποτελέσματα στο κρεβάτι», λέει η σεξολόγος στο bustle.com

Πώς μπορεί ο καφές να συμβάλλει στις επιδόσεις και την απόλαυσή σου στο κρεβάτι; Διάβασε παρακάτω πέντε τρόπους, που αποδέχεται και η επιστήμη.

Ο καφές αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο

Σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 2010, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται και η διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Ο καφές μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Υγείας στο Χιούστον, η καφεΐνη μειώνει τη συχνότητα περιστατικών στυτικής δυσλειτουργίας, κυρίως μετά την κατανάλωση δύο κουπών καθημερινά. Μάλιστα, πέρα από αυτή τη μείωση, φαίνεται πως μία κούπα καφέ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο καφές βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις

Έρευνα που διεξήχθη το 2017 από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, κατέληξε στο ότι η καφεΐνη τονώνει τις αθλητικές επιδόσεις των ποδηλατών, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν μόνο νερό. Η διεγερτική επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας στο νευρικό σύστημα μπορεί να μειώσει την κόπωση και να βελτιώσει την πνευματική οξύτητα και τη συγκέντρωση. Με λίγα λόγια όσοι καταναλώνουν καφέ μένουν ξύπνιοι και με ενέργεια για περισσότερο.

Ο καφές μειώνει το στρες

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι είναι δύσκολο να αποδώσουμε στις περισσότερες δραστηριότητές μας. Πόσο μάλλον στο σεξ που απαιτεί και μια συγκέντρωση. Ο καφές ίσως είναι μία αποτελεσματική επιλογή μείωσης του στρες. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που θέλουν την κατανάλωση καφεΐνης να επιδρά αρνητικά έναντι στο χρόνιο στρες και να βοηθά στη μείωσή του. Μάλιστα, έρευνα του 2015 απέδειξε ότι ίσως υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και στην κατάθλιψη.

Όσοι καταναλώνουν καφέ μένουν «ψηλά» για περισσότερο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν εραστή ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά, έπειτα από μερικά προκαταρκτικά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of Nutrition βρήκε ότι η καφεΐνη βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Η καφεΐνη, λοιπόν, μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, να αυξήσει τον χρόνο αντίδρασης, αλλά και την αντοχή.

Βέβαια, η κατανάλωση καφέ δεν είναι ο μόνος ή ο καταλληλότερος τρόπος για να αντέχεις περισσότερο στο σεξ ή να το απολαμβάνεις. Σύμφωνα με την ειδικό, «Το σεξ είναι μια διαδικασία που ξεκινά από εμάς. Το τι μας κάνεις καλούς στο κρεβάτι στα 20 δεν σημαίνει ότι θα μας κάνει καλούς και στα 40. Το κλειδί είναι να προσαρμόζεσαι, να επικοινωνείς, να θέλεις να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα, και κυρίως, να μην ξεχνάς να ζητάς τη συγκατάθεση από το ταίρι σου».

ΠΗΓΗ: marieclaire

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Έρχονται αλλαγές στη στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες – Ο στόχος και ποιους αφορά

Έκανε κτηνιατρείο «γυαλιά καρφιά» για να πάρει εκδίκηση για τον σκύλο του – Χειροπέδες σε 24χρονο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top