Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου - Μετακινούσε δοκούς με γερανογέφυρα - Πρόστιμο «καμπάνα» στην εταιρεία

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου  - Μετακινούσε δοκούς με γερανογέφυρα - Πρόστιμο «καμπάνα» στην εταιρεία

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι προώθησε την ποινική δίωξη της «SKOUTARIS STEEL LTD» που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε την εταιρεία «SKOUTARIS STEEL LTD» που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα μεταλλικών κατασκευών, σε συνολικό πρόστιμο €10,000 για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά της πρόσωπα:

(α) Παράλειψη εφαρμογής ασφαλούς μεθόδου εργασίας κατά τη διαδικασία μετακίνησης μεταλλικών δοκών με τη χρήση γερανογέφυρας, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, ο οποίος ασχολείτο με την μετακίνηση των μεταλλικών δοκών, να τραυματιστεί σοβαρά.

(β) Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών και οδηγιών χρήσης, εκπαίδευσης και επιτήρησης των εργοδοτουμένων της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής φαίνεται να διαμορφώνει δύο διακριτά πολιτικά μπλοκ, τα οποία συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2028.