ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι τουρίστες βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και ποιοι έχουν… καβούρια – Πόσα ξοδεύουν τη μέρα

Ποιοι τουρίστες βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και ποιοι έχουν… καβούρια – Πόσα ξοδεύουν τη μέρα

Μεγάλη αύξηση που ξεπερνά το 50%, παρουσίασαν τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο δίμηνο του 2023, τα οποία ανήλθαν στα 102,2 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με 67,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τον Φεβρουάριο, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 56,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 39,6 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 42,9%.

Όμως, ποιοι είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες και οι πιο…συγκρατημένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο και πόσα δαπανούν κάθε μέρα;

Το ThemaOnline ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας και παρουσιάζει ενδιαφέρονται στοιχεία αναφορικά με τα ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο, καθώς και τη μέση διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, με μήνα αναφοράς τον Φεβρουάριο.

Οι ανοιχτοχέρηδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες είναι οι Ισραηλινοί, οι Λιβάνιοι, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί.

Πιο συγκεκριμένα, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από το Ισραήλ έφθασε τον Φεβρουάριο τα 372,62 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 103,51 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 3,6 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από τον Λίβανο έφθασε τα 720,29 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 93,54 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,7 μέρες.

Σε ό,τι αφορά τους Ιταλούς, η κατά κεφαλήν δαπάνη έφθασε τον Φεβρουάριο τα 447,06 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 75,77 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 5,9 μέρες.

Την ίδια ώρα, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Γερμανία έφθασε τα 536,10 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 75,51 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,1 μέρες.

Εξάλλου, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Ολλανδία έφθασε τον Φεβρουάριο τα 548,59 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 69,44 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,9 μέρες.

Ποιοι ξοδεύουν λιγότερα χρήματα

Στην αντίπερα όχθη, οι τουρίστες που ξοδεύουν λιγότερα χρήματα κατά την παραμονή τους στην Κύπρο είναι οι Ελλαδίτες, οι Βρετανοί, οι Αμερικανοί και οι Πολωνοί.

Πιο συγκεκριμένα, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Ελλάδα αγγίζει τα 317,21 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 47,34 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 6,7 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Βρετανία αγγίζει τα 492,60 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 62,35 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,9 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Αμερική αγγίζει τα 882,76 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 63,29 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 13 μέρες.

Τέλος, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Πολωνία αγγίζει τα 365,42 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 64,11 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 5,7 μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top