ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτουν οι υπογραφές για την ΑΤΑ, πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης

Πέφτουν οι υπογραφές για την ΑΤΑ, πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης

Με επιτυχία φαίνεται ότι θα στεφθεί η πρώτη δύσκολη μάχη της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για κλείσιμο του μετώπου της ΑΤΑ στα εργασιακά, αφού όπως όλα δείχνουν, εργοδότες και συντεχνίες εργαζομένων θα μεταβούν σήμερα Παρασκευή (12/5) το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας για να υπογράψουν τη συμφωνία.

Μετά την αποδοχή της συμβιβαστικής πρότασης του υπουργού Γιάννη Παναγιώτου από τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΟΕΒ και ΚΕΒΕ), ακολούθησε το «ναι» από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της ΠΕΟ, η οποία θα ληφθεί σήμερα. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι και η ΠΕΟ θα προσυπογράψει τη συμφωνία, αφού αποδέχθηκε να είναι παρούσα κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Ως εκ τούτου, ένα εξαιρετικά δύσκολο μέτωπο, που απειλούσε την εργατική ειρήνη, φαίνεται ότι θα κλείσει επιτυχώς, κάτι το οποίο πιστώνεται στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος με μεθοδικότητα και υπομονή, κατάφερε κάτι που δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του, Κυριάκος Κούσιος, εξέλιξη η οποία είχε οδηγήσει στην παναπεργία, παραμονές των προεδρικών εκλογών.

Ο Γιάννης Παναγιώτου βρήκε τη χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών και η καταβολή της ΑΤΑ από την 1η Ιουνίου κλειδώνει στο 66,7% της αύξησης του πληθωρισμού. Οι συντεχνίες ήραν τις επιφυλάξεις τους μετά που έγινε δεκτή η πρότασή τους για μείωση της ισχύος της νέας συμφωνίας και για ανανέωση της συμφωνίας του 2017.

«Η προσπάθεια μας να καταλήξουμε σε συμφωνία για το θέμα της ΑΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με έναν τρόπο ο οποίος μας επιτρέπει να είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι απ' ό,τι ήμαστε μέχρι τώρα» δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας, ενισχύοντας το κλίμα αισιοδοξίας για κατάληξη σε συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top