ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Εργασίας: «Αισιόδοξη εξέλιξη η μέχρι τώρα αποδοχή της πρότασης για ΑΤΑ»

Υπουργός Εργασίας: «Αισιόδοξη εξέλιξη η μέχρι τώρα αποδοχή της πρότασης για ΑΤΑ»

Σημαντικές και πολύ θετικές χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, τις εξελίξεις γύρω από την αποδοχή της πρότασης του για την ΑΤΑ από τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι τώρα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας στο ΚΕΒΕ, ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι "είναι πολύ σημαντικό και πολύ θετικό το ότι η προσπάθεια μας να καταλήξουμε σε συμφωνία για το θέμα της ΑΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με έναν τρόπο ο οποίος μας επιτρέπει να είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι απ' ό,τι ήμαστε μέχρι τώρα".

Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα όργανα όλων των κοινωνικών εταίρων, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα συνολικά.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους, τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες που ήδη έχουν αποφασίσει, καθ' ότι η απόφασή τους συμβάλλει στον στόχο μας για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει την εργατική ειρήνη, την ομαλότητα και τη σταθερότητα και αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε όλες τις οργανώσεις", σημείωσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένονται εξελίξεις σε περίπτωση καθολικής αποδοχής της πρότασής του, ο Υπουργός απάντησε το συντομότερο.

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας προβλέπει καταβολή της ΑΤΑ από τον Ιούνιο σε ποσοστό 66,7% και διάλογο για μόνιμες ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, και σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμφωνία, η ΑΤΑ θα συνεχίζει να καταβάλλεται μία φορά τον χρόνο αλλά στο 66,7%, αντί στο 50% όπως προβλέπει η προηγούμενη μεταβατική συμφωνία του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς εργοδοτικών οργανώσεων την πρόταση έχουν αποδεχθεί η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, ενώ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις θετικά έχουν απαντήσει ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, ενώ η ΠΕΟ αναμένεται να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το θέμα το απόγευμα της Παρασκευής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top