ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Ευσταθίου κατά Προκοπίου για τον Αγιάς - «Το Υπουργείο ταυτίστηκε με το τουρκικό αφήγημα»

«Πυρά» Ευσταθίου κατά Προκοπίου για τον Αγιάς - «Το Υπουργείο ταυτίστηκε με το τουρκικό αφήγημα»

Πυρά έριξε στην υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, για το θέμα του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτάτου Δικαστηρίου, που εξετάζει το θέμα της έκδοσης του στη Γερμανία, με την κατηγορία του τρομοκράτη.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που αισθανθήκατε την ανάγκη να απαντήσετε στην ανοικτή επιστολή που σας αποστάληκε, διότι η σιωπή σας στο μείζον θέμα της ταύτισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία όσον αφορά τον Κουρδικό Αγώνα, δημιούργησε προβληματισμό και ανησυχία. Έχω αναγνώσει την απάντηση σας και παρακαλώ σημειώσατε τα ακόλουθα:

  1. ΟΥΔΕΙΣ σας ζήτησε να επέμβετε στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως εσφαλμένως αντιληφθήκατε.
  2. Αυτό το οποίο σχολιάσθηκε είναι ότι μπορούσατε, σε συνεργασία ασφαλώς με το Γενικό Εισαγγελέα, να λάβετε θέση επί του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ θέματος του Κουρδικού Αγώνα και να προκαλέσετε την απόφαση να μην ασκηθεί στην Κύπρο ποινική δίωξη εναντίον του Κενάν Αγιάς για το αδίκημα της «τρομοκρατίας» στη βάση του αρ. 14 (1) (β) του Νόμου (το αδίκημα της «τρομοκρατίας» μπορεί να διωχθεί και στην Κύπρο). Έτσι θα δημιουργείτο λόγος μη εκτέλεσης του ΕΕΣ (Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης) από τα Δικαστήρια.
  3. Όχι μόνο δεν το πράξατε αλλά το υπουργείο σας ταυτιζόμενο με το τουρκικό και γερμανικό αφήγημα υποστήριξε ενώπιον Δικαστηρίου ότι ο Κενάν Αγιάς είναι τρομοκράτης, το PKK είναι τρομοκράτες και ότι ο Κουρδικός Αγώνας είναι τρομοκρατικός.
  4. Βεβαίως μπορούσατε και μπορείτε να μην αναζητούσατε την κράτηση του Κενάν Αγιάς ως τρομοκράτη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπό την πρόφαση του ΕΕΣ.
  5. Σημειώνονται με θετικό πρόσημο οι επαφές σας με την πρεσβεία της Γερμανίας. Θα μπορούσατε παράλληλα όμως, να δώσετε οδηγίες στη διεύθυνση των φυλακών όπως σταματήσουν την πειθαρχική τιμωρία του Κενάν Αγιάς επειδή ασκεί το δικαίωμα έκφρασης μέσα από το μοναδικό μέτρο που έχει στη διάθεση του, την απεργία πείνας.

Με την ελπίδα ότι ενόψει της επικείμενης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top