ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ - Δείτε το βιογραφικό του

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ - Δείτε το βιογραφικό του

Με νέο διορισμό προχώρησε σήμερα (16/5) η Κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου διορίζεται ο κ. Γιώργος Κέντας, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός.

Αυτούσιο το βιογραφικό του:

Ο Γιώργος Κέντας είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πέρα από τα διδακτικά και ερευνητικά του καθήκοντα είναι Συντονιστής του Προπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Δημόσια Διοίκηση. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΒΑ στην Πολιτική Επιστήμη, 2001), Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Kent (MA in International Relations, 2002) και Πολιτική Επιστήμη στο Vrije Universiteit Brussel (Ph.D. in Political Science, 2009).

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η φιλοσοφία και θεωρία των κοινωνικών επιστημών, η θεωρία διεθνούς πολιτικής, η οργάνωση της βίας στο σύστημα διεθνών σχέσεων, η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πτυχές ασφάλειας του κυπριακού κράτους.

Στο διάστημα 2002-2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης-μετέπειτα Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων. Από το 2007 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2007 μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Είναι μέλος της Σκανδιναβικής Ένωσης Διεθνών Σπουδών, ενώ εργάστηκε και ως επιστημονικός συνεργάτης στο EU-CONSENT και το FORNET, δύο επιστημονικά δίκτυα που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει επίσης συνεργαστεί με το European Council on Foreign Relations για ζητήματα που άπτονται της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς επίσης είναι συνεκδότης βιβλίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top