ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σάλος με την πώληση μαχαιριού σε 13χρονο στην Αγία Νάπα - «Απαράδεκτο περιστατικό» - Τι απαγορεύεται να διατίθεται σε ανήλικους

Σάλος με την πώληση μαχαιριού σε 13χρονο στην Αγία Νάπα - «Απαράδεκτο περιστατικό» - Τι απαγορεύεται να διατίθεται σε ανήλικους

Ένα απαράδεκτο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (18/5) όπου υπάλληλος σε mini market στην Αγία άφησε 13χρονο παιδί να αγοράσει μεγάλο και επαγγελματικό μαχαίρι.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Γραμματέας του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης – ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε, Ανδρέας Εγγλέζος, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

«Πολλοί που καταλογίζονται περιπτεράδες πωλούν πολλά που δεν θα έπρεπε. Τέτοια προϊόντα απαγορεύεται να τα πωλούν τα περίπτερα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Εγγλέζος, το μαχαίρι δεν αγοράστηκε από περίπτερο στην Αγία Νάπα αλλά από τουριστικό mini market.

«Υπάρχει διαφορά γιατί για να λειτουργεί ένα περίπτερο, χρειάζεται άδεια από τις Δημοτικές Αρχές. Ένα περίπτερο για να λέγεται περίπτερο βγάζει άδεια περιπτέρου, άδεια λειτουργίας καπνού και άδεια λειτουργίας ποτού, η οποία αφορά μπύρες και ποτά μέχρι 5% αλκοόλ, εκτός αν βγει άδεια κάβας, η οποία λειτουργεί ξεχωριστά», εξήγησε.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Εγγλέζος, αν και τα περίπτερά μπορούν να πωλούν καπνό και ποτό, απαγορεύται να πωλούνται σε άτομα κάτω των 18 ετών.

«Η νομοθεσία λέει ότι όποιος πουλά καπνικά προϊόντα, απαγορεύεται να τα πουλάνε σε ανήλικους κάτω των 18 χρονών, ισχύει σε όλα τα είδη καταστημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το ποτό. Τα μέλη του συνδέσμου μας εφαρμόζουν αυτές τις απαγορεύσεις. Σαν σύνδεσμος καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά είτε αφορά πώληση όπλου είτε ποτού είτε καπνικών σε ανήλικους», επεσήμανε.

Αναφορικά με το αν τα περίπτερα δικαιούνται να πωλούν μαχαίρια, ο κ. Εγγλέζος ανέφερε ότι έχει καταρτιστεί ένας τεράστιος κατάλογος με τα προϊόντα που μπορούν να πωλούν τα περίπτερα και μέσα σε αυτό δεν περιλαμβάνονται μαχαίρια.

«Στο κατάλογο περιλαμβάνονται σουγιαδάκια, τα οποία είναι μικρά, μέχρι 3 εκατοστά, αλλά και πάλι δεν πωλούνται σε ανήλιους. Τα όπλα απαγορεύεται γενικώς να τα πουλάς και ειδικά το συγκεκριμένο πωλήθηκε 25 ευρώ, που σημαίνει ήταν επαγγελματικό», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να γίνουν, ο κ. Εγγλέζος επεσήμανε ότι πρέπει να ελέγχει ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται ο νόμος.

«Η Αστυνομία και το Κράτος πρέπει να βρουν τρόπο να ελέγχουν την κατάσταση. Εμείς στα καταστήματα μας δεχόμαστε επιθεωρητές που ελέγχουν τα προϊόντα μας άρα, όπως γίνεται σε εμάς, να γίνεται και στα άλλα καταστήματα», είπε καταληκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top