ΠΑΡΑ-THEMA

Ο χουλιγκανισμός καλά κρατεί – Η κατάσταση ξέφυγε και οι ευθύνες ακόμη να αναληφθούν

Ο χουλιγκανισμός καλά κρατεί – Η κατάσταση ξέφυγε και οι ευθύνες ακόμη να αναληφθούν

Δύο μήνες, σχεδόν, μετά τα θλιβερά επεισόδια στο Στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και την ανακοίνωση των… μέτρων αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο χουλιγκανισμός καλά κρατεί και τα επεισόδια στα γήπεδα συνεχίζονται, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα, χθες Κυριακή (21/5) έλαβαν χώρα πολύ σοβαρά επεισόδια, σε ένα νέο στάδιο, το οποίο από την πρώτη φορά που φιλοξένησε αγώνα, κάποιοι βάλθηκαν στην ουσία να το… γκρεμίσουν.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση και ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου-Κουκκίδη, αποδείχθηκαν… ημίμετρα. Παραμένουμε θεατές στο ίδιο το έργο, το οποίο παρακολουθούμε ουσιαστικά με σταυρωμένα τα χέρια.

Με σταυρωμένα τα χέρια, φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις και η αρμόδια Υπουργός, η οποία με την στάση της δείχνει να μην μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, παρά τις ανακοινώσεις της ίδιας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε ουσιαστικό για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως η κ. Προκοπίου φαίνεται να μην γνωρίζει και τι προνοεί η νομοθεσία για καταστολή της βίας στα γήπεδα. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι δηλώσεις της σε ενημερωτική εκπομπή όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως πολλοί χούλιγκαν κυκλοφορούν με κουκούλες, λέγοντας ότι δεν μπορεί κανένας να απαγορεύσει σε κάποιο να μην φορεί κουκούλα, για να μην θυμίσουμε, τάχατες, εποχές Χούντας.

Δείτε το βίντεο:

Προς ενημέρωση της κ. Υπουργού, παραθέτουμε το τι ακριβώς ισχύει με βάση τη νομοθεσία για τα άτομα που αποκρύπτουν τα πρόσωπά τους. «Πρόσωπο το οποίο, μέσα σε αθλητικό χώρο ή στην αμέσως γειτνιάζουσα περιοχή αποκρύβει με οποιοδήποτε τρόπο το πρόσωπο του, ήτοι σε σημείο που αυτό να μην μπορεί να αναγνωριστεί, χωρίς αιτιολογία, για την οποία φέρει το βάρος της απόδειξης, θεωρείται ότι το αποκρύβει προς το σκοπό διάπραξης αδικήματος και είναι ένοχο πλημμελήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις τέσσερεις χιλιάδες ευρώ (€4.000) ή και στις δύο αυτές ποινές».

Συνεπώς, οι ευθύνες της Υπουργού Δικαιοσύνης είναι τεράστιες και πρέπει να τις αναλάβει κι επιτέλους να περάσει από τα λόγια στις πράξεις, γιατί δεν γίνεται μερικές δεκάδες ανεγκέφαλοι να συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα και να μην σκάει ούτε μύτη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top