Επιβεβαιώνει ότι έλαβε καταγγελίες κατά Αγγελίδη η Αρχή κατά της Διαφθοράς – Δίδει προτεραιότητα στην διερεύνησή τους

Επιβεβαιώνει ότι έλαβε καταγγελίες κατά Αγγελίδη η Αρχή κατά της Διαφθοράς – Δίδει προτεραιότητα στην διερεύνησή τους

Επιβεβαιώνει την ύπαρξη καταγγελιών κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θα δώσει προτεραιότητα στη διερεύνησή τους

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, όσο και από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ανακοινώνει τα πιο κάτω:

1. Δεν υπάρχει στη σχετική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της Αρχής, οποιαδήποτε πρόνοια η οποία να απαγορεύει σε κάποιον που προβαίνει σε καταγγελία ενώπιόν της, από το να δημοσιοποιεί το γεγονός της Καταγγελίας.

2. Η Αρχή επιβεβαιώνει ότι, όντως υπάρχουν ενώπιόν της Καταγγελίες από την Ελεγκτική Υπηρεσία οι οποίες αφορούν στα θέματα για τα οποία έχουν γίνει σχετικές δηλώσεις.

3. Σε Έκτακτη Συνεδρία της σήμερα (24/5), η Αρχή αποφάσισε όπως δώσει προτεραιότητα στη διερεύνηση των εν λόγω Καταγγελιών, για το λόγον ότι αυτές αφορούν σε δύο πολύ σημαντικούς θεσμούς της Δημοκρατίας.

4. Η εν λόγω Απόφαση λήφθηκε ανεξαρτήτως της έκκλησης που έχουν απευθύνει προς τον ίδιο σκοπόν εκπρόσωποι των πιο πάνω 2 θεσμών αλλά και άλλων θεσμών.

5. Κανένα Μέλος της Αρχής δεν θα προβαίνει σε δηλώσεις επί των πιο πάνω θεμάτων, εφόσον πρέπει οι ενέργειές της στα πλαίσια των ερευνών της να καλύπτονται από εμπιστευτικότητα.

6. Στα πλαίσια όμως της διαφάνειας, θα εκδίδονται Ανακοινώσεις αναφορικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις στις εν λόγω Έρευνες τις οποίες η Αρχή θα κρίνει ως σημαντικές στα πλαίσια της ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Αντέδρασε η Κυβέρνηση διά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο ΡΙΚ, με τις οποίες της επέρριπτε ευθύνες για τη διαχείριση του θέματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE