Βέτο Αννίτας σε Υπουργούς για να μην λαμβάνουν μέρος σε Συνόδους του ΕΛΚ – Η απάντηση της Κυβέρνησης

Βέτο Αννίτας σε Υπουργούς για να μην λαμβάνουν μέρος σε Συνόδους του ΕΛΚ – Η απάντηση της Κυβέρνησης

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφορικά με τη συμμετοχή Υπουργών της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Συνόδους του κόμματος που προηγούνται των Συμβουλίων Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Μέσω της επιστολής της, η κ. Δημητρίου εκφράζει την αντίθεση της Πινδάρου για συμμετοχή των Υπουργών της Κυβέρνησης στις Συνόδους του ΕΛΚ.

Σε δηλώσεις του στον Alpha και κληθείς να σχολιάσει την πιο πάνω εξέλιξη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ξεκαθάρισε αρχικά πως «για να συμμετέχει ένας Υπουργός σε μία Σύνοδο, στην προκειμένη περίπτωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει λάβει πρόσκληση».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πρόσθεσε, είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη και «θεωρούμε ότι είναι ωφέλιμο να εκπροσωπείται η Κύπρος μέσω κάποιου Υπουργού σε αυτές τις Άτυπες Συνόδους, οι οποίες πραγματοποιούνται πριν από τα Συμβούλια Υπουργών».

Ο κ. Λετυμπιώτης υπενθύμισε, ακόμη, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχει στις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ίδιο, υπέδειξε, ισχύει και για τους Υπουργούς.

«Εάν προκύψει κάποια διαφοροποίηση από πλευράς Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτό θα το συζητήσουμε», τόνισε καταληκτικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE