ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό της 25χρονης Τ/κ στην Αγία Νάπα

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό της 25χρονης Τ/κ στην Αγία Νάπα

Καταδικάζουν τόσο τον ξυλοδαρμό της 25χρονης Τ/κ στην Αγία Νάπα, όσο και τις επιθέσεις στη Λεμεσό, τα δυο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωση του, τονίζει πως καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, ενώ παράλληλα το ΑΚΕΛ, επίσης σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοια φαινόμενα. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η δημοκρατικότητα, ο σεβασμός και η ανοχή οφείλουν να διαφυλαχθούν ως υπέρτατες αξίες.

Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση προς κάθε φορέα και ιδιαίτερα όσους διαθέτουν το προνόμιο να εκπαιδεύουν και να καταρτίζουν τους νέους πολίτες της χώρας, να αποτελέσουν φυτώρια δημοκρατίας. Επιβάλλεται ως κοινωνία να είμαστε απόλυτοι στην καταδίκη περιστατικών που ως σπίθα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. 

Καλούμε τις αρχές όπως προβούν σε όλα τα δέοντα για εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση των περιστατικών. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση μιας συντεταγμένης κοινωνίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων των τελευταίων ημερών στη Λεμεσό και την Αγία Νάπα έρχονται να προστεθούν σε άλλα ανάλογα κρούσματα που προκαλούν ανησυχία. Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοια φαινόμενα που όχι μόνο συνιστούν ποινικά αδικήματα αλλά προσβάλλουν τον τόπο και τις αξίες του λαού μας.

Οι αρχές καλούνται να διερευνήσουν όλες τις πτυχές των τελευταίων περιστατικών, να προχωρήσουν σε διώξεις και να υπάρξουν αυστηρές τιμωρίες για τους δράστες. Το γεγονός ότι τα θύματα στη μια περίπτωση ήταν ένας ξένος εργάτης και στην άλλη μια Τουρκοκύπρια γυναίκα, θέτει στις αρχές το καθήκον να διερευνήσουν διεξοδικά τα κίνητρα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες συντελέστηκαν οι επιθέσεις. Ειδικότερα στην επίθεση στην Αγία Νάπα, το γεγονός ότι το θύμα ήταν Τουρκοκύπρια εξ αντικειμένου οδηγεί σε αρνητικούς συνειρμούς και για αυτό απαιτείται η άμεση και αποφασιστική εξιχνίαση της υπόθεσης και η τιμωρία των δραστών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ατιμωρησία κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, η συστηματική ανοχή στη μισαλλοδοξία και τη ρητορική μίσους που δηλητηριάζει την κοινωνία αλλά και διαχρονικά ελλείμματα του εκπαιδευτικού συστήματος συσσωρεύουν νοσηρά φαινόμενα τα οποία αργά ή γρήγορα πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top