LIKE ONLINE

Εταιρεία στην Ινδία κλείδωσε τους υπαλλήλους στα γραφεία για να... δουλέψουν παραπάνω - Βίντεο

Εταιρεία στην Ινδία κλείδωσε τους υπαλλήλους στα γραφεία για να... δουλέψουν παραπάνω - Βίντεο

Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων, μια εταιρεία στην Ινδία βρέθηκε πρόσφατα υπό έλεγχο επειδή κλείδωσε τους υπαλλήλους της μέσα στο κτίριο των γραφείων της, εμποδίζοντάς τους ουσιαστικά να φύγουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν πολλές ώρες εργασίας και απαιτητικό φόρτο εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους, ορισμένοι από αυτούς αποφάσισαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν σωματείο για τη συλλογική αντιμετώπιση των παραπόνων τους. Ωστόσο, αντί να ξεκινήσει διάλογο ή να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τέθηκαν, η διοίκηση προχώρησε σε μια ανησυχητική και παράνομη ενέργεια, κλειδώνοντας τους εργαζόμενους μέσα στο κτίριο των γραφείων.

Δείτε βίντεο:

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν παγιδευμένοι μέσα στις εγκαταστάσεις, χωρίς να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον έξω κόσμο ή να αναζητήσουν βοήθεια. Η κίνηση αυτή όχι μόνο παραβίασε τα βασικά τους δικαιώματα, αλλά έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλειά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή οποιασδήποτε απρόβλεπτης περίστασης. Η πράξη του βίαιου περιορισμού των εργαζομένων εντός του χώρου εργασίας τους δεν είναι μόνο ηθικά λανθασμένη αλλά και παράνομη σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία στην Ινδία.

Η είδηση αυτού του ανησυχητικού περιστατικού διαδόθηκε γρήγορα, οδηγώντας σε δημόσια οργή και καταδίκη. Εργατικά συνδικάτα, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενδιαφερόμενοι πολίτες συσπειρώθηκαν μαζί, απαιτώντας ταχεία δράση κατά της εταιρείας και δικαιοσύνη για τους πληγέντες εργαζόμενους.

Οι τοπικές αρχές ειδοποιήθηκαν για την κατάσταση και επενέβησαν αμέσως, εξασφαλίζοντας την ασφαλή απελευθέρωση των παγιδευμένων εργαζομένων. Ξεκίνησε έρευνα και αναμένεται να ληφθούν νομικά μέτρα κατά της εταιρείας για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της.

Το περιστατικό προκάλεσε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ινδία. Τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερη εργασιακή προστασία και μηχανισμούς επιβολής για την αποτροπή τέτοιων καταχρήσεων στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top