ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Αγία Φύλα: Νεαροί ξενυχτάνε με κόντρες, πάρτι και τσακωμούς - «Κάνουν τα πεζούλια των σπιτιών μπαρ»

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Αγία Φύλα: Νεαροί ξενυχτάνε με κόντρες, πάρτι και τσακωμούς - «Κάνουν τα πεζούλια των σπιτιών μπαρ»

Δεν μπορούν να βρούν την ησυχία τους, αναφέρουν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή του Λυκείου Αγίας Φύλας.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση", κάτοικοι της περιοχής, φανερά αγανακτισμένοι ανέφεραν τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά, καθώς νεαροί μαζεύονται σε σημείο έξω από το Λύκειο δημιουργώντας φασαρία, τσακωμούς αλλά και ζημιές σε περιουσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Λύκειο Αγίας Φύλας έχει γίνει σημείο συνάντησης για νεαρούς μέχρι τα ξημερώματα όπου εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά.

Οι κάτοικοι έχουν αποταθεί τόσο στο Δήμο όσο και στην Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, παραδίδοντας υλικό τόσο φωτογραφικό όσο και βιντεοσκοπημένο αποδεικνύοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν καθημερινά. Παρότι έχουν μαζέψει υπογραφές από τη γειτονιά, εντούτοις η φωνή τους δεν εισακούγεται.

Όπως αναφέρει κάτοικος, νεαροί συγκεντρώνονται στο σημείο με μοτοσικλέτες, διπλοκάμπινα, μονοκάμπινα κάνουν κόντρες, τσακώνονται αλλά και διασκεδάζουν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι ακόμα και τις περιφράξεις «πεζούλια των σπιτιών» τα "μετατρέπουν" σε μπαρ και διασκεδάζουν χωρίς να τους ενδιαφέρει η ησυχία ή η περιουσία των κατοίκων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι, οι νεαροί ζωγραφίζουν πάνω στους τοίχους των σπιτιών, ενώ αρκετοί γονείς φοβούνται για τα παιδιά τους. «Φοβόμαστε να βγουν έξω να παίξουν» με αποτέλεσμα να στερούνται τα παιδιά το παιχνίδι στη γειτονιά, αναφέρει μια μητέρα.

Παρότι ο Δήμος Λεμεσού πριν 3 χρόνια καθησύχασε τους κατοίκους ότι θα βάλει «φωτισμό, στύλους, κυρτώματα, δε έκανε τίποτα...» τονίζει άλλος κάτοικος.

Οι κάτοικοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν μπαλάκι μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας καθώς όπως αναφέρουν ο Δήμος τους εξήγησε ότι είναι θέμα καθαρά της Αστυνομίας να ληφθούν μέτρα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top