ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν καθαίρεση του τέως Κιτίου - Διοργανώνεται διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή

Ζητούν καθαίρεση του τέως Κιτίου - Διοργανώνεται διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή

Σε διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή, θα προχωρήσουν τα μέλη του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ, στις 13 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, με αφορμή την απόφαση για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΓΟ:

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν αποφάσεις για τον Μητροπολίτη, τέως Κιτίου.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, διαχωρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου από την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε ένοχο τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση εις βάρος ανήλικης. Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε τη σημαντική θέση που κατέχει η Εκκλησία της Κύπρου για μεγάλο μέρος της κοινωνίας και την επίδραση που έχει στις αντιλήψεις του λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλες και όλους σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή, την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 9 π.μ. με αίτημα την καθαίρεση του ενόχου. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πρόκειται να προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα ενώ ταυτόχρονα θα αποκαταστήσει τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου στις συνειδήσεις των πιστών και της κοινωνίας, δίνοντας το μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις μπορεί να γίνουν ανεκτές διαιωνίζοντας τις πατριαρχικές αντιλήψεις και τα πρότυπα εξουσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top