ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπιασε από το λαιμό την 9χρονη κόρη του επειδή αρνήθηκε να ζητιανεύσει

Έπιασε από το λαιμό την 9χρονη κόρη του επειδή αρνήθηκε να ζητιανεύσει

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που είδαν το φως αναφορικά με σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την επαιτεία που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με την συγκλονιστική καταγγελία που έκανε 27χρονη μητέρα πέντε ανήλικων παιδιών στο ειδικό κλιμάκιο για τη βία στην οικογένεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ο σύντροφός της, που είναι Ρομά ελληνικής καταγωγής, κτυπούσε συστηματικά την ίδια και τα πέντε τους παιδιά, τρία κορίτσια και δύο αγόρια, ηλικίας από 7 έως 13 χρόνων, και τους ανάγκαζε να ζητιανεύουν έξω από υπεραγορές κι εκκλησίες της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος συμβίος της παραπονούμενης ασκούσε καθημερινά βία τόσο στην ίδια, όσο και στα παιδιά τους. Η γυναίκα υποστήριξε, ακόμα, πως τον περασμένο Μάιο, ενώ βρίσκονταν έξω από υπεραγορά σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας, ο 31χρονος παρακινούσε την ίδια και τα τέσσερα από τα παιδιά τους να ζητούν χρήματα από τους πελάτες. Όταν αυτή αρνήθηκε, τότε ο σύντροφός της την κτύπησε στο πρόσωπο.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγες μέρες την κατοικία της και να μεταβεί στην Ελλάδα για να γλιτώσει. Επέστρεψε, όμως, στην Κύπρο, καθότι τα παιδιά της την ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, ότι ο πατέρας τους συνέχισε να τα κτυπά και τα «έσπρωχνε» στην επαιτεία εκστομίζοντας διάφορες απειλές εναντίον τους εάν αρνούντο. Το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο, αλλά τα παιδιά είναι του συλληφθέντα.

Την άρπαξε από το λαιμό

Σε μία περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ο 31χρονος Ρομά φέρεται να άρπαξε από το λαιμό και να κτύπησε την 9χρονη κόρη του, επειδή το κοριτσάκι αρνήθηκε να ζητήσει ελεημοσύνη από πιστούς έξω από εκκλησία, σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

Αμέσως μετά την καταγγελία της νεαρής μητέρας, και τα πέντε ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν για διαμονή σε ειδικό καταφύγιο και τέθηκαν υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Στις καταθέσεις τους, οι ανήλικοι φέρεται να ανέφεραν πως ο πατέρας τους είτε με λεκτική, είτε με σωματική βία, τα εξανάγκαζε να ζητιανεύουν και ακολούθως τους έπαιρνε τα χρήματα. Ο 31χρονος συνελήφθη και ανακρινόμενος αρνήθηκε

κατηγορηματικά ότι κτυπούσε τη σύντροφο και τα παιδιά τους. Ισχυρίστηκε, ακόμα, πως δεν εξανάγκαζε τα παιδιά να επαιτούν. Οι ισχυρισμοί του τυγχάνουν ενδελεχούς διερεύνησης.

Ενώπιον Κακουργιοδικείου

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και την Τρίτη, 27 Ιουνίου, μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, ο 31χρονος παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 31 Ιουλίου.

Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Το κατηγορητήριο της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα βαρύ και σε περίπτωση που ο 31χρονος κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει με επιβολή πολυετούς ποινής φυλάκισης. Εναντίον του ίδιου προσώπου, εκκρεμεί εναντίον του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και άλλη υπόθεση για επίθεση και άσκηση ψυχικής βλάβης σε βάρος της 27χρονης συμβίας του, η οποία ορίστηκε για ακρόαση τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top