LIKE ONLINE

Γυναίκα στη Κίνα απαθανατίστηκε να αγκαλιάζει δέντρο - Δείτε βίντεο

Γυναίκα στη Κίνα απαθανατίστηκε να αγκαλιάζει δέντρο - Δείτε βίντεο

Οι υποστηρικτές της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή μπορεί να ωφελήσει τη σωματική και ψυχική υγεία Μια γυναίκα από τη Σαγκάη έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή στη χώρα της επειδή αγκαλιάζεται με τα δέντρα ως θεραπευτική πρακτική με διάφορα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Το ταξίδι της Qishishiqi στην αγκαλιά με τα δέντρα ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν, νιώθοντας λίγο ζαλισμένη, αγκάλιασε αυθόρμητα ένα τυχαίο δέντρο ενώ έκανε βόλτα με τον σύζυγό της στη Σαγκάη. Προς έκπληξή της, βίωσε αμέσως θετικά αποτελέσματα. Ένα συνεχές βουητό στα αυτιά της, που αποδίδεται στο εργασιακό στρες, φάνηκε να εξαφανίζεται ως δια μαγείας καθώς αγκάλιαζε τον παχύ κορμό. Αυτή η εξαιρετική πρώτη συνάντηση την ενέπνευσε να αναζητήσει περισσότερα δέντρα για να αγκαλιάσει και να μοιραστεί την ιστορία της με άλλους, ελπίζοντας ότι και αυτοί θα μπορούσαν να βρουν παρηγοριά σε αυτή την πρακτική.

Σε μια viral ανάρτηση στο Xiaoshomgshu, το αντίστοιχο του Instagram στην Κίνα, η Qishishiqi εξέφρασε πώς ένιωσε μια αίσθηση χαλάρωσης και θεραπείας όταν αγκάλιασε ένα δέντρο χιλιάδων ετών σε ένα δασικό πάρκο κοντά στη Σαγκάη. Περιέγραψε την εμπειρία σαν το ίδιο το δέντρο να την αγκάλιαζε, ανακουφίζοντας τα βάρη που κουβαλούσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η Qishishiqi εξήγησε ότι ενώ συχνά αισθανόταν ανήσυχη όταν αγκάλιαζε άλλους ανθρώπους, φοβούμενη ότι μπορεί να μην ήταν σε θέση να αντέξουν την αρνητική της ενέργεια, τα δέντρα παρείχαν μια διαφορετική εμπειρία. Σύμφωνα με την ίδια, τα δέντρα ακούν σιωπηλά και υπομονετικά, προσφέροντας παρηγοριά και κατανόηση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Qishishiqi τόνισε ότι δεν υποστηρίζει την αντικατάσταση της σωστής ιατρικής θεραπείας με την αγκαλιά των δέντρων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή μπορεί να ωφελήσει τη σωματική και ψυχική υγεία. Πιστεύουν ότι αγκαλιάζοντας τα δέντρα, τα άτομα μπορούν να απορροφήσουν το qi, το οποίο βοηθά στη συναισθηματική ρύθμιση.

Ο Dr. Stone Kraushaar, διάσημος κλινικός ψυχολόγος, γνωστός ως «Ο γιατρός της αγκαλιάς», υποστηρίζει ότι η αγκαλιά ενός άλλου ατόμου για τουλάχιστον 21 δευτερόλεπτα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη απελευθέρωση ωκυτοκίνης, που συχνά αναφέρεται ως «ορμόνη της αγάπης». Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν το ίδιο ισχύει και για την αγκαλιά με τα δέντρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top