ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σφύζει από ζωή» η Λεμεσός – Οι κρατήσεις, οι προτιμήσεις και η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία

«Σφύζει από ζωή» η Λεμεσός – Οι κρατήσεις, οι προτιμήσεις και η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία

«Δυναμικά» μπήκε και η επαρχία Λεμεσού στην καλοκαιρινή περίοδο, με τις κρατήσεις τόσο από εγχώριο όσο και από εξωτερικό τουρισμό να δείχνουν ενδιαφέρον να απολαύσουν τις διακοπές τους στην συμπρωτεύουσα.

Παρ’ όλα αυτά, «αγκάθι» παραμένει η έλλειψη προσωπικού, με τους ξενοδόχους να ζητούν από την Κυβέρνηση γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline o Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, Χρίστος Τσάνος, ανέφερε πως «αν και οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες κατά 5-10%, υπάρχει αρκετή ζήτηση για την επαρχία Λεμεσού αλλα και για τα ορεινά θέρετρα».

Η Λεμεσός, πρόσθεσε, «μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα όσον αφορά τον εγχώριο τουρισμό, παρ’ όλα αυτά είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός για τουρίστες από το εξωτερικό. Οι τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Λεμεσό, έρχονται στοχευμένα», τόνισε.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες προέρχονται οι τουρίστες οι οποίοι τείνουν να προτιμούν να επισκεφθούν τη Λεμεσό, ο κ. Τσάνος ανέφερε πως, ως επί το πλείστον την Λεμεσό επισκέπτονται τουρίστες από το Ισραήλ, την Ουκρανία, τη Γερμανία, την Γαλλία, τη Βρετανία και την Αρμενία. Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως, η δυναμική παρουσία της Ρωσίας τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί να αναπληρωθεί τόσο εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η μέση πληρότητα κατά το μήνα Μάϊο στη Λεμεσό είχε αγγίξει μέχρι και το 70%, το 75% τον Ιούνιο και αναμένεται να ξεπεράσει το 70% τον Ιούλιο.

Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις, ο κ. Τσάνος ξεκαθάρισε πως, οι Κύπριοι που επισκέπτονται τη Λεμεσό, τείνουν να προτιμούν τις μονοήμερες εξορμήσεις, όμως, οι ξένοι τουρίστες φαίνεται να προτιμούν να μένουν από πέντε μέχρι και εννέα μέρες.

Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» προκαλεί η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχείο κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Όπως εξήγησε ο κ. Τσάνος, «λόγω του ότι συνεχώς ανοίγουν καινούργια εστιατόρια, νέα παραλιακά μέτωπα κ.λπ., όχι μόνο στην Λεμεσό αλλά Παγκύπρια, έχει δημιουργηθεί μια υπεραυξημένη ζήτηση σε υπηρεσίες, η οποία πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί με το υφιστάμενο διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό».

H έλλειψη προσωπικού, συνέχισε, «είναι ένα θέμα το οποίο θίγουμε εδώ και καιρό και πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν γίνεται να ψάχνουμε συνέχεια υπαλλήλους να καλύψουμε τα κενά και όταν προσλαμβάνουμε νόμιμα είτε αιτητές ασύλου ή ανθρώπους από τρίτες χώρες, για να επανδρώσουμε τα ξενοδοχεία και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ποιοτική φιλοξενία, να μας περιορίζει η νομοθεσία ως προς τον αριθμό των ατόμων που μπορούμε να προσλάβουμε», αλλά και το ακριβές είδος εργασίας και καθηκόντων που θα εκτελέσουν οι άνθρωποι αυτοι σημείωσε.

Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδωνυπογράμμισε, «είναι αρκετά έμπειροι να κρίνουν πότε και πώς θα αξιοποιήσουν τον κάθε συνεργάτη. Οι αιτήσεις που γίνονται για κάθε μονάδα μέχρι και το 30% του εγγεγραμμένου προσωπικού πρέπει να εξετάζονται επι κατεπείγοντως χρόνου και διαδικασίας και όχι να αναμένουμε να απάντηση μετά από 30-45 ημέρες και μετά ακολουθεί το συνήθες να χανόμαστε στην γραφειοκρατία και έχουμε πολλά παράπονα από ξενοδόχους με συγκεκριμένα», σημείωσε.

Η έλλειψη προσωπικού, πρόσθεσε, «είναι ένα μείζον θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί και χρειάζεται άμεσες και επιστάμενες ενέργειες. Είναι απαράδεχτο να βρισκόμαστε συνεχώς στο δίλημμα ως προς το πως θα μπορέσουν να δουλέψουν οι μονάδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Εξάλλου, από τη στιγμή που η Κύπρος βασίζεται και φημίζεται για τον τουρισμό, θα έπρεπε να εκπαιδεύσουμε κόσμο, να τον προωθήσουμε στο να σπουδάσει και να ασχοληθεί με αυτό τον τομέα. Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο και τα κίνητρα ώστε να θέλουν οι νέοι μας να ασχοληθούν και με τον τουρισμό», είπε καταληκτικά ο κ. Τσάνος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top