ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής - Καίει κοντά σε σπίτια, εστάλη μήνυμα από το 112 - Δείτε βίντεο

Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής - Καίει κοντά σε σπίτια, εστάλη μήνυμα από το 112 - Δείτε βίντεο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νέου Κουβαρά στην Αττική, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά μαίνεται στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή τη στιγμή καίει δίπλα σε σπίτια. Σύμφωνα με το notia.gr η πυρκαγιά ανεβαίνει το Πάνειο Όρος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης και του οικισμού Χελώνι.

Στο Μοναστήρι έχουν εγκλωβιστεί 12 μοναχοί οι οποίοι δεν κινδυνεύουν για την ώρα, αλλά δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως η φωτιά ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ, λέγοντας: «Δυστυχώς έχουμε θέμα με την φωτιά και μάλιστα μεγάλο. Από ενημέρωση που έχω από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε χωρίς να είμαι σίγουρος. Φυσάει κιόλας με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η φωτιά. Δεν κινδυνεύει οικισμός αυτή την στιγμή. Το 112 βγήκε για προληπτικούς λόγους».

Δείτε βίντεο από το σημείο της φωτιάς:

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πριν λίγο στάλθηκε και μήνυμα από το 112 ενημερώνοντας του κατοίκους της περιοχής που ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς Ανατολικής Αττικής. Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών». Παράλληλα, λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων ζητήθηκε η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top