ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου: Συνεχίζονται τα προβλήματα - Χρησιμοποιήθηκε εκ νέου ο παλιός αεροδιάδρομος

Παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου: Συνεχίζονται τα προβλήματα - Χρησιμοποιήθηκε εκ νέου ο παλιός αεροδιάδρομος

Προχθές, Σάββατο χρησιμοποιήθηκε εκ νέου ο παλιός αεροδιάδρομος του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, σύμφωνα με τον «πρόεδρο» της «ένωσης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας», Τζεμ Καπισίζ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Καπσίζ στα ΜΚΔ όπου επανέλαβε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναφορικά με την μετεωρολογική πρόβλεψη στο νέο διάδρομο και δήλωσε ότι μπορεί να προκύψουν πολλά προβλήματα με αυτές τις ελλείψεις.

«Δεν είναι γνωστό πότε θα επιδιορθωθεί, αλλά όσο συνεχίζεται έτσι, θα υπάρχουν καθυστερήσεις κατά μέσο όρο 20 λεπτά ανά αεροσκάφος, καθώς υπάρχει μόνο ένας διάδρομος σύνδεσης μεταξύ του τερματικού σταθμού και του παλιού διαδρόμου . Η αναμονή στη διαδοχική κυκλοφορία θα αυξηθεί πολύ και θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Το ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: Ποιος ηλίθιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό; Ελπίζω ο κ. Ερχάν να μας εξηγήσει σύντομα», έγραψε αναφερόμενος στον «υπουργό συγκοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο Ερχάν Αρικλί υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λέγοντας ότι η γραμμή οπτικών ινών που κόπηκε έχει επισκευαστεί και η μετεωρολογική συσκευή έχει ενεργοποιηθεί. «Επί του παρόντος, οι πτήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται άλλοτε από τον πρώτο διάδρομο και άλλοτε από τον δεύτερο διάδρομο, σύμφωνα με το αίτημα του τμήματος πολιτικής αεροπορίας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε.

Είχαν προβλέψει ότι θα μπορούσαν να παρουσιαστούν τέτοια προβλήματα, πρόσθεσε και υποστήριξε ότι οι τεχνικές ελλείψεις εξαλείφονται σταδιακά από την αρμόδια εταιρεία. Για το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή τεχνικών συμβούλων σχετικά με το θέμα της. «Συζητήσαμε τα προβλήματα στον ηλεκτρισμό, υπάρχουν 8 τεράστιες γεννήτριες μέσης τάσης εκεί. Αυτές πρέπει να συγχρονιστούν. Αυτό θα γίνει μέσα σε διάστημα 10 ημερών. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες και η υπόσχεση που μας δόθηκε είναι ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο αεροδρόμιο το αργότερο εντός ενός μήνα».

Απομένει, συνέχισε, η μετεωρολογική συσκευή, λέγοντας ότι στον δεύτερο νέο διάδρομο λειτουργούν προσωρινές κινητές μετεωρολογικές συσκευές. «Μπορούμε ήδη να χρησιμοποιούμε τον πρώτο διάδρομο όποτε θέλουμε. Επομένως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι τα άλλα τεχνικά προβλήματα θα επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσα σε λίγες ημέρες», ανέφερε ο κ. Αρικλί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top